Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Top 3 întrebări & răspunsuri despre izolațiile la casă

Top 3 întrebări & răspunsuri despre izolațiile la casă

Ce izolații pentru casă sunt de calitate, unde sunt ele potrivite și de unde pot fi procurate – iată cele mai importante trei întrebări. Află răspunsurile fiecăreia din acest articol.

Ce înseamnă calitatea la materialele de izolații

Pentru izolația termică, un indicator al calității este reprezentat de coeficientul de conductivitate termică, ce arată câtă căldură lasă materialul să traverseze. Deoarece asta face o izolație termică, blochează transferul termic. Iar cu cât coeficientul este mai mic, cu atât materialul e un izolator termic mai bun.

Printre izolațiile casei, însă, se numără și hidroizolațiile. Aici există fie strict hidroizolații, fie izolații care acționează și din punct de vedere termic, și din punct de vedere hidro. Izolația fonică poate fi asigurată de un material dens, iar ceea ce indică cel mai bine fonoizolația de calitate este că dinspre cealaltă parte a suprafeței unde s-a aplicat izolația… nu se mai aude mare lucru.

Ce tipuri sunt potrivite pentru izolații de casă

Nu orice tip de izolație termică se potrivește peste tot prin casă. Spre exemplu, un material puternic hidroizolator nu poate fi aplicat în podul caselor fiindcă vaporii vor condensa și se va acumula apă în pod, lucru incorect și chiar nociv din punct de vedere tehnic, lucru deloc recomandat de specialiștii în construcții.

Așadar, pentru izolarea pereților se va folosi un material care va izola și termic, și hidro și ar fi bine și fonic, dar pentru pod cheia constă în izolarea strict termică, făcută cu un material poros care să permită trecerea umezelii, dar în același timp care să nu permită și trecerea căldurii.

De unde obții izolațiile potrivite și de calitate

În prezent, materialele izolatoare cunosc o evoluție tehnologică ce le crește eficiența, ba prin forma sub care se comercializează, ba sub îmbunătățirea modalității de fabricație. Un material cu caracter izolator care nu are nevoie de îmbunătățiri este spuma poliuretanică, din ce în ce mai cunoscută și la noi în țară după ce a făcut carieră, se poate spune, în statele mai dezvoltate economic.

Din fericire, de câțiva ani încoace se comercializează și în România la prețuri accesibile și este solicitată de tot mai mulți proprietari de casă și de tot mai mulți meseriași în construcții. Isoterm, o firmă de izolații din București, mizează exclusiv pe izolațiile pentru casă din spumă poliuretanică și face chiar mai mult: aplică stratul de spumă în locul clientului.

Spuma poliuretanică, răspunsul la toate întrebările

Personalul calificat lucrează cu sisteme de pulverizare de precizie, folosește spumă poliuretanică obținută din compuși chimici calitativi. După doar câteva ore cât durează o aplicare a spumei pe toate suprafețele de izolat, stratul optim de spumă poliuretanică ajunge să izoleze foarte bine atât termic, cât și hidro și fonic.

Și, bineînțeles, după cum precizează această firmă de izolații din București încă din primul moment, se aplică spumă cu celulă deschisă pentru pod și, la cerere, spumă cu celulă închisă (deosebit de densă, o veritabilă barieră) pentru pereți. Pereți care trebuie izolați din toate aceste trei puncte de vedere.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: