Redactia.ro
Home » Știri » Topul celor mai dăunătoare alimente pentru ficat! Pe unele dintre ele le consumi zilnic

Topul celor mai dăunătoare alimente pentru ficat! Pe unele dintre ele le consumi zilnic

durere ficat

Ficatul este considerat cea mai importantă uzină a organismului. Acest organ îndeplinește peste 500 de funcții. La ora actuală, niciun organ sau dispozitiv artificial nu este capabil să reproducă toate funcțiile ficatului. Așadar, este foarte important să avem grijă de sănătatea ficatului nostru dacă dorim să nu ne confruntăm cu chestiuni delicate în privința sănătății. Iată o listă a celor mai toxice alimente pentru ficat!

Cele mai dăunătoare alimente pentru ficat

  • Maioneza
  • Frișca
  • Carnea de vită
  • Ouăle în exces
  • Margarina
  • Mâncarea de tip fast food
  • Pielea de pasăre
  • Produsele de patiserie
  • Dulciurile bogate în zahăr și grăsimi
  • Băuturile carbogazoase
  • Berea și oricare altă băutură alcoolică
  • Mezelurile bogate în sare
  • Chipsurile
  • Supele la plic
  • Cafeaua
  • Brânza grasă
  • Ketchupul
  • Produsele semipreparate
  • Uleiul

Persoanele cu ficat gras pot avea anumite semne cu localizare la nivelul feței. Desigur, acestea nu sunt general valabile, iar diagnosticul clar nu poate fi pus decât de către un medic, în urma efectuării investigațiilor necesare.

Semnele ficatului gras

1. Faţa umflată

2. Cearcăne

3. Tenul palid

4. Depozite albicioase pe limbă și respirație urât mirositoare

5. Vase de sânge sparte pe față

6. Acnee rozacee pe obraji și bărbie

7. Pigmentație maronie pe pielea feței

8. O nuanță gălbuie la nivelul ochilor

Ficatul gras non-alcoolic determina rar simptome, cum ar fi o durere vagă, o jenă în hipocondrul drept (sub coaste în dreapta), eventual o ușoară senzație de oboseală. De cele mai multe ori, însă, ficatul gras este asimptomatic, este descoperit întâmplător, cu ocazia unor analize de rutinăcând se depistează transaminazele crescute în sânge.

Consumul excesiv de alcool, una dintre cauzele cirozei hepatice

Una dintre cauzele apariției cirozei este alcoolismul cronic. Consumul excesiv, pe o perioadă lungă de timp, poate duce la inflamația ficatului șiîn timp, la ciroză. Cantitatea de alcool și durata expunerii care determina apariția cirozei diferă de la o persoană la alta.

Nu berea sau vinul roșu sunt băuturile care reprezintă un risc major pentru sănătate, ci tăria amestecată cu sucurile bogate în zahăr, susțin medicii. Astfel, cea mai periculoasă băutură alcoolică pentru ficat și stomac este vodca amestecată cu sucul de fructe. Consumată în cantități mari duce la ciroză, iar combinația de alcool și zahăr nu este deloc una fericită. În plus, vodca și sucul favorizează creșterea nivelului trigliceridelor, o formă de grăsime din sânge.

Una dintre primele reguli în privinţa consumului de băuturi alcoolice este frecvenţa consumului. „Băuturile alcoolice, indiferent de cantitate, oricât de puţin, nu se consumă zilnic. Măcar două zile pe săptămână trebuie să evităm să consumăm băuturi alcoolice. În caz contrar putem considera că facem abuz şi paşi către dependenţă”, spune medicul Petrică Rădăuceanu, şeful Unităţii de Primiri Urgenţe Botoşani. Țineți minte că ficatul are nevoie de cel puţin 48 de ore pentru a se recupera după un consum de alcool moderat!

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: