Redactia.ro
Home » Știri » Toți călătorii CFR trebuie să știe asta. Se dau amenzi usturătoare

Toți călătorii CFR trebuie să știe asta. Se dau amenzi usturătoare

CFR Călători va lansa o aplicație mobilă.

CFR Călători a emis un nou avertisment pentru pasagerii care deschid ușile trenurilor în timpul mersului. Această practică extrem de periculoasă poate avea consecințe grave pentru siguranța pasagerilor și a personalului de tren. În urma unor incidente recente, CFR Călători a decis să întărească măsurile de securitate și să impună amenzi substanțiale pentru a descuraja acest comportament riscant.

Amenzi considerabile pentru nerespectarea normelor

Conform unui comunicat oficial al CFR Călători, persoanele care deschid ușa trenului în timpul mersului riscă amenzi cuprinse între 250 și 400 de lei. Aceste sancțiuni sunt prevăzute de Hotărârea de Guvern 203/1994, art. 2, pct. 16, și sunt menite să protejeze atât pasagerii, cât și personalul de tren. CFR Călători subliniază că deschiderea ușilor în timpul mersului nu doar că pune în pericol viața celor implicați, dar poate duce și la accidente grave, inclusiv decese.

Implementarea amenzilor și colaborarea cu Poliția de Transport Feroviar

Amenzile vor fi aplicate de personalul de tren sau de către Poliția de Transport Feroviar (PTF) la prima stație de oprire. În cazul în care persoana vinovată refuză să plătească amenda, aceasta va fi coborâtă din tren la prima stație și întâmpinată de polițiști. Aceștia vor emite o contravenție care poate fi mai mare decât amenda inițială. CFR Călători încurajează pasagerii să consulte regulamentul pentru călătoria cu trenul, disponibil pe site-ul oficial al companiei, pentru a se familiariza cu toate normele de siguranță.

Persoanele care aleg să călătorească cu trenul trebuie să aibă în vedere respectarea normelor privind transportul cu acest mijloc de deplasare și să nu pună în pericol siguranța lor sau a altor pasageri. CFR Călători trage un semnal de alarmă asupra pericolului la care se supun pasagerii care deblochează sistemul automat de închidere a ușii în timpul mersului și informează că această practică constituie contravenție și riscă amenzi între 250 și 400 lei conform HG 203/1994 art.2 pc. 16. Astfel de acțiuni se pot solda cu evenimente tragice.”, arată un comunicat de presă al CFR.

Consecințele deschiderii ușilor trenului în timpul mersului

Deschiderea ușilor trenului în timpul mersului poate avea consecințe dramatice. Pe lângă riscul evident de accidentare gravă sau deces, astfel de acțiuni pot provoca și întârzieri majore în trafic și costuri suplimentare pentru repararea echipamentului avariat. De asemenea, această practică perturbă călătoria celorlalți pasageri și pune o presiune inutilă pe personalul de tren și pe autorități.

CFR Călători face un apel la responsabilitatea pasagerilor, subliniind importanța respectării normelor de siguranță și a evitării comportamentelor riscante. Compania își propune să creeze un mediu sigur și confortabil pentru toți călătorii, iar respectarea regulilor este esențială pentru atingerea acestui obiectiv.

Educația și informarea publicului

Pentru a preveni astfel de incidente, CFR Călători va intensifica eforturile de educare și informare a publicului. Campanii de conștientizare vor fi lansate pentru a sublinia pericolele asociate deschiderii ușilor trenului în timpul mersului și pentru a încuraja un comportament responsabil în timpul călătoriilor cu trenul. Pasagerii sunt îndemnați să raporteze orice comportament suspect sau periculos personalului de tren sau autorităților competente pentru a asigura o călătorie în siguranță pentru toți.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: