Redactia.ro
Home » Știri » Toți cei care se deplasează pe trotinete electrice trebuie să știe asta. Ce amenzi riscă dacă nu respectă cele mai recente modificări

Toți cei care se deplasează pe trotinete electrice trebuie să știe asta. Ce amenzi riscă dacă nu respectă cele mai recente modificări

trotinete

Un număr considerabil de cetățeni români utilizează trotinetele electrice ca mijloc de transport pentru a se deplasa la serviciu, pentru cumpărături și în alte situații. Acești indivizi călătoresc pe străzile publice și sunt limitați la o viteză maximă de 25 de kilometri pe oră, pentru a asigura siguranța lor și a celorlalți participanți la trafic.

Toți cei care se deplasează pe trotinete electrice trebuie să știe asta. Ce amenzi riscă dacă nu respectă cele mai recente modificări

Cu toate acestea, există persoane care comit erori, fie că este vorba de depășirea vitezei sau nerespectarea regulilor de circulație. Din acest motiv, membrii Partidului Național Liberal (PNL) au propus o lege în acest domeniu, care a fost deja aprobată de Senat. Iată despre ce modificări este vorba!

Plenul Senatului a aprobat o propunere legislativă prezentată de PNL, prin care Poliția Locală primește responsabilitatea de a constata și sancționa contravențiile comise de persoanele care folosesc trotinete electrice și încalcă normele de circulație.

Sancțiunile variază între 1.000 și 2.000 de lei pentru situațiile în care operatorii instalează trotinete electrice pe domeniul public fără a obține aprobarea Direcției Transporturi din cadrul Primăriei Municipiului București. La fel, amenzile se aplică și în cazul în care operatorul depășește numărul de trotinete electrice instalate pe domeniul public fără a primi aprobarea autorităților locale.

Conform unui proiect de hotărâre disponibil pentru dezbatere publică pe site-ul Primăriei Capitalei, amenzile pentru staționarea trotinetelor în locuri interzise se situează în intervalul de 200-400 de lei. Aceleași sancțiuni pot fi aplicate și operatorilor care nu ridica trotinetele electrice parcate în mod neadecvat.

Regulile pe care trebuie să le respecte cei care se deplasează pe trotinetele electrice

Persoanele care utilizează trotinete electrice pe drumurile publice trebuie să respecte anumite reguli de circulație. Aceste reguli includ:

  1. Conducătorul trotinetei electrice trebuie să aibă o vârstă minimă de 14 ani.
  2. Pentru conducătorii cu vârsta sub 16 ani, utilizarea unei căști de protecție este obligatorie.
  3. Trotineta electrică este destinată transportului unei singure persoane.
  4. Conducătorii trebuie să aibă asupra lor documentele de identitate.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: