Redactia.ro
Home » Știri » Toți ochii sunt ațintiți asupra lui. Cum l-au descris belgienii pe Căpitanul României, Nicolae Stanciu

Toți ochii sunt ațintiți asupra lui. Cum l-au descris belgienii pe Căpitanul României, Nicolae Stanciu

Nicolae Stanciu. Foto: Facebook

În timp ce România se pregătește să întâlnească Belgia în cel mai important meci din Grupa E la EURO 2024, ochii sunt ațintiți asupra căpitanului echipei naționale, Nicolae Stanciu. La 31 de ani, Stanciu a demonstrat că poate fi un lider veritabil, iar evoluția sa spectaculoasă este subiectul de discuție în rândul jurnaliștilor belgieni, care îl cunosc din perioada petrecută la Anderlecht între 2016 și 2018.

Cum l-au descris belgienii pe Căpitanul României, Nicolae Stanciu

În perioada sa la Anderlecht, Nicolae Stanciu a fost văzut ca un „băiat modest” care nu a reușit să se adapteze pe deplin în noul mediu. Această percepție este acum un contrast puternic față de rolul său actual în echipa națională a României. Jurnaliștii belgieni au remarcat această schimbare, descriindu-l pe Stanciu ca fiind crucial pentru succesul României.

„Nicolae Stanciu este căpitanul României și statutul său din echipa națională contrastează cu impresia lăsată în perioada în care a evoluat pentru Anderlecht. Acum, el are un rol crucial în naționala României.Când discutăm cu interlocutori români despre Nicolae Stanciu, ne dăm seama că este departe de imaginea lăsată în Belgia, aceea de băiat modest, care nu a reușit niciodată să se adapteze într-un mediu nou pentru el.

Ilie Dumitrescu, pe care l-am intervievat pentru a prefața Belgia – România, este chiar puțin surprins să audă că se vorbește despre el (n.r. Stanciu) ca despre un eșec. Azi, situația este complet diferită. Stanciu este căpitanul naționalei României și se comportă în consecință.

‘Este unul dintre cei mai respectați jucători în vestiar. Nu e gură-mare, așa cum se spune, ci mai degrabă un tip echilibrat’, a asigurat Alexandre Lazar, editor la publicația So Foot.

Și este un singur lucru pe care Stanciu îl urăște: ca un jucător din națională să fie criticat. ‘Stanciu urăște asta și a ieșit în față pentru a-și apăra un coleg. Cam genul ăsta de persoană și de căpitan este’. Și dacă va evolua precum a făcut-o cu Ucraina, popularitatea sa nu are cum să scadă.”, au scris jurnaliștii de la walfoot.be.

De-a lungul carierei sale, Stanciu a trecut prin numeroase provocări și schimbări

De la începuturile sale modeste la Anderlecht, unde nu a reușit să se impună complet, până la revenirea în țară și ulterior la echipele din Cehia și Arabia Saudită, cariera lui Stanciu a fost una plină de încercări. Cu toate acestea, reîntoarcerea la echipa națională și preluarea rolului de căpitan au arătat o maturizare evidentă a jucătorului.

Ilie Dumitrescu, un fost mare fotbalist român, și-a exprimat surprinderea în fața acestei percepții negative din Belgia. „Este unul dintre cei mai respectați jucători în vestiar. Nu e gură-mare, așa cum se spune, ci mai degrabă un tip echilibrat,” a declarat Alexandre Lazar, editor la publicația So Foot.

Pentru România, meciul cu Belgia este decisiv. O victorie sau un egal ar garanta calificarea echipei în optimile de finală ale EURO 2024. Performanța lui Stanciu împotriva Ucrainei, unde a marcat un eurogol și a condus echipa spre o victorie cu 3-0, a ridicat moralul și a întărit încrederea echipei în propriile forțe.

Nicolae Stanciu a evoluat de la a fi un „băiat modest” la Anderlecht la a deveni un lider respectat și căpitanul echipei naționale a României. Transformarea sa este evidentă nu doar în modul în care joacă, ci și în felul în care își susține echipa și colegii. Meciul împotriva Belgiei este un test crucial, iar Stanciu este pregătit să își conducă echipa spre succes. Cu sprijinul fanilor și determinarea echipei, România are toate șansele să își asigure locul în optimile de finală ale EURO 2024.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: