Redactia.ro
Home » Știri » Toți șoferii din România trebuie să facă asta după 15 mai. Riscă amenzi mari dacă nu se supun

Toți șoferii din România trebuie să facă asta după 15 mai. Riscă amenzi mari dacă nu se supun

Toți șoferii trebuie să facă asta după 15 mai. Riscă amenzi mari

Masca va fi obligatorie în spațiile închise după 15 mai, dar acest lucru se aplică și în cazul în care într-un autoturism se află două persoane la o distanță mai mică decât un metru. Astfel, acestea trebuie să poarte mască, anunță Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Acesta a vorbit despre condițiile în care românii vor trebui să poate mască după 15 mai, în cadrul emisiunii „România9” de la TVR. Astfel, la întrebarea ”Dacă într-o mașină sunt doi colegi de serviciu, de pildă, trebuie să poarte mască?”, ministrul a răspuns că doar în cazul în care în mașină este o singură persoană nu va trebui să poarte mască.

”Dacă sunt sub 1 metru, da, vor purta mască. Un om singur într-o mașină nu va purta mască” a răspuns ministrul Nelu Tătaru.

Cei care nu poartă măști primesc amendă

Ministrul Sănătății a anunțat și că cei care nu se vor supune acestor măsuri vor fi amendați. Totuși, se va recurge mai întâi la avertismente, dar se pot da și amenzi. Din a doua săptămână polițiștii pot da amenzi celor care nu poartă mască.

”Noi contăm foarte mult pe spiritul civic, haideți, să spunem că în prima săptămână vom fi la nivel de avertisment, dar în a doua săptămână va exista și o sancțiune. Va exista o amendă (…) Nu ne-am gândit la un cuantum, toate sunt într-o analiză, toate sunt într-o expertiză la Ministerul de Interne.”, a spus Nelu Tătaru, la TVR.

Cei care nu poartă măști, dar nici alte mijloace similare de protecție, vor putea fi amendați de Poliţia Locală sau Poliţia Naţională cu sume cuprinse între 100 și 500 de lei. Există deja multe orașe în care această măsură este obligatorie, așadar oamenii legii pot da amenzi. Totodată, aceștia pot da și avertismente, pentru a atrage atenția populație asupra necesității purtării măștii, chiar dacă nu îi sancționează contravențional.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: