Redactia.ro
Home » Știri » Toți utilizatorii Whatsapp trebuie să știe asta! Greșeala care ar putea să te lase fără bani în cont

Toți utilizatorii Whatsapp trebuie să știe asta! Greșeala care ar putea să te lase fără bani în cont

GALERIE FOTO (2)

Utilizatorii aplicației Whatsapp se confruntă cu o nouă amenințare sub forma unor mesaje înșelătoare, care urmăresc să golească toate conturile bancare. Pentru a evita aceste înșelătorii și pentru a ști cum să acționezi în cazul în care primești e-mailuri, apeluri telefonice sau alte mesaje suspecte, iată câteva sfaturi utile.

Atacurile cibernetice sunt din ce în ce mai frecvente peste tot în lume, tocmai de aceea este important să știm cum să ne ferim de ele. Utilizatorii WhatsApp sunt noile victime vizate de cei care încearcă să se îmbogățească, motiv pentru care este esențial să tragem un semnal de alarmă.

Cum poți evita să rămâi fără bani în cont

Primul și cel mai important sfat este să fii precaut și să tratezi cu suspiciune orice mesaj, apel sau solicitare de informații personale sau bani neașteptată. Dacă ai vreo îndoială cu privire la autenticitatea unui mesaj, este mai sigur să presupui că este o înșelătorie și să contactezi direct compania respectivă pentru a verifica informațiile, dacă este necesar.

Unul dintre cele mai frecvente moduri de a cădea în capcana înșelătoriilor este prin intermediul „mesajului cu bombă” de pe Whatsapp. Acest tip de mesaj conține un cod rău intenționat (un virus) și, atunci când utilizatorul apasă pe link-ul primit, accesul la aplicație este blocat instantaneu. Platforma de mesagerie Whatsapp nu este pregătită să proceseze acest fișier și, ca rezultat, intră într-o buclă de eroare permanentă.

De fapt, această stare persistă până când dispozitivul în sine reușește să închidă procesul. Prin urmare, specialiștii IT recomandă să nu deschizi niciodată astfel de mesaje pe telefonul mobil. Chiar și doar citirea mesajului poate duce la blocarea Whatsapp și supraîncălzirea aplicației, iar în final, se poate ajunge la pierderea accesului la contul Whatsapp.

Trucul prin care poți scăpa de un atac cibernetic

Vestea bună este că nu este vorba despre un atac cibernetic de amploare, ci mai degrabă despre o problemă pe care o poți rezolva ușor dacă ești atent. Dacă, din greșeală, deschizi mesajul, dar nu apeși pe link-ul respectiv, în principiu nu ar trebui să se întâmple nimic grav. În acest caz, cel mai indicat este să ștergi mesajul imediat de pe telefon.

Pentru a-ți proteja telefonul și datele personale, este recomandat să activezi opțiunile de verificare a securității pentru aplicațiile mobile instalate. De asemenea, ar trebui să blochezi instalarea aplicațiilor din surse necunoscute și să asiguri că sistemul de operare al telefonului tău este actualizat la ultima versiune compatibilă cu dispozitivul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: