Redactia.ro
Home » Știri » Tradiții și obiceiuri de Adormirea Maicii Domnului. E mare păcat dacă faci asta

Tradiții și obiceiuri de Adormirea Maicii Domnului. E mare păcat dacă faci asta

Adormirea Maicii Domnului

Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului este una extrem de importantă pentru milioane de români. La această dată, mulți își serbează onomastica. Tot atunci este și Ziua Marinei Române, Sfânta Maria fiind considerată protectoarea marinarilor.

Tradiții și obiceiuri de Adormirea Maicii Domnului

Sărbătoarea Maicii Domnului este în același timp, un eveniment încărcat de tradiții și de superstiții, multe dintre ele fiind respectate chiar și în ziua de astăzi.

Una dintre superstițiile din jurul acestei sărbători este aceea că o femeie însărcinată nu trebuie să muncească deloc pe 14 august, ziua de dinaintea sărbătorii. Se spune că cine face asta va avea parte de o naștere ușoară și de un prunc sănătos. Însă, gravidele care nu respectă acest lucru vor avea parte de dureri groaznice la naștere.

Dacă există o fată în casă care vrea să se mărite, atunci aceasta trebuie să spele icoana Maicii Domnului cu apă cu busuioc, pentru ca aceasta să le ajute să își întâlnească sufletul pereche.

Ce nu ai voie sub nicio formă să faci de Adormirea Maicii Domnului

Persoanele care țin post negru în această zi, vor fi ferite de problemele de sănătate și de cele financiare și vor obține alinare și împlinire sufletească. În schimb, există un lucru care este complet interzis în această zi, iar cine îl face va avea parte de o zi neagră și de multe ghinoane.

Astfel, nu ai voie să îți tunzi părul în această zi și să îl arunci. La fel, nu ai voie să mergi înapoi. Dacă faci aceste lucruri, atunci Maica Domnului va plânge. Nu ai voie nici să faci baie în apa în care au călcat cerbii în pădure și nici să dormi pe prispă.

Această zi este una prielnică să faci rugăciuni către Maica Domnului, pentru că este cel mai posibil ca acestea să se împlinească, mai mult decât în orice altă zi a anului.

De asemenea, tradiția mai arată că însăși natura este tristă din cauza plecării Maicii Domnului, iar frunzele încep să se îngălbenească iar iarba nu mai crește.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: