Redactia.ro
Home » Știri » Tradiții și obiceiuri de Sfântul Vasile. De ce trebuie să bei cât mai mult vin pe 1 ianuarie

Tradiții și obiceiuri de Sfântul Vasile. De ce trebuie să bei cât mai mult vin pe 1 ianuarie

Tradiții și obiceiuri de Sfântul Vasile

Tradiții și obiceiuri de Sfântul Vasile. Această sărbătoare are loc în fiecare an la data de 1 ianuarie. Episcopul de Cezareea este unul dintre cei mai importanți sfinți ai Bisericii Ortodoxe. Sfântul Vasile marchează prima zi din anul 2022 și aduce numeroase tradiții, obiceiuri și superstiții.

Tradiții și obiceiuri de Sfântul Vasile. De ce trebuie să bei cât mai mult vin pe 1 ianuarie

Tradiții și obiceiuri de Sfântul Vasile. Sărbătorit în prima zi a anului, Sfântul Vasile cel Mare a trăit între anii 330 și 379. Acesta a fost arhiepiscop în secolul al IV-lea, fiind considerat doctor al Bisericii și unul din cei trei arhiepiscopi răsăriteni ai Bisericii Ortodoxe. Acesta este primul ierarh care a întemeiat aziluri și spitale pentru săraci. Pomenit în fiecare an, de 1 ianuarie, acest Sfânt avea în vizinea sa unirea omului și mai mult cu Dumnezeu, care reprezintă începutul și Sfârșitul.

Tradiții și obiceiuri pentru Sfântul Vasile 2022

În unele zone din țară fetele nemăritate construiesc punți din două crenguțe de măr dulce, cu busuioc legat, o pară de argint cu fir de ață roșu, un inel, o batistă și un șit de mărgele. În cazul în care puntea va fi plină de brump, atunci fata se va căsători cu un bărbat sărac, iar în caz contrar, soțul va fi bogat.

Se spune că în noaptea de Sfântul Vasile cerul se deschide de trei ori pentru o clipă. Se spune că Sfântul Vasile s-a rugat la Dumnezeu să-i dea o zi, iar Domnul i-a dat cea dintâi zi. Acesta a luat un clopoțel, i-a legat la toartă o crenguță de busuioc și s-a urcat la Dumnezeuu să-i ureze lucruri bune.

În ziua de Anul Nou, copii umblă cu Sorcova din casă în casă, în special pe la cunoscuți, urându-le viață lungă. Tot în ziua de Sfântul Vasile se zice că este bine să bei mult vin, existând credința că atât cât va bea omul în această zi va avea sânge în obraz în timpul anului. Tradiția populară spune că în această zi se înnoiesc toate și de aceea oamenii trebuie ca în prima zi din an să-și pună un gând bun, ca să le meargă bine tot anul.

Mesaje de Sfântul Vasile 2022

Te felicit cu ocazia zilei tale de nume, dorindu-ti multa sanatate si realizari frumoase. Fie ca magia tuturor clipelor traite si cumpana dintre ani sa te gaseasca mai fericit decat ai fost pana acum si sa ramai asa, nu pentru un an, nu pentru doi, ci pentru tot restul vietii. La multi ani, Vasile!

De Sf. Vasile fie ca cei dragi să te înconjoare cu căldura sufletelor lor într-o seara magica, iar fericirea să te ia în braţele ei in acest moment special!

Sa primesti flori de ziua ta… Sa inveti de la fiecare floare sa iubesti, sa fii tandra, sa-i luminezi pe cei din jur, sa-i lasi sa te admire, sa aduci bucurie si sarbatoare… La multi ani, Vasilica!

Cu simple cuvinte / Iti urez fierbinte / Multi ani inainte! / Ani cu cer senin si noroc deplin / Ani cu porti deschise / Pentru nenumaratele tale vise! / La multi ani, Vasile!

De ziua numelui tău, îţi doresc tot binele din lume, noroc, fericire, sănătate şi să ţi se îndeplinească toate dorinţele pe care o să ţi le pui. La mulţi ani, Vasile!

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: