Redactia.ro
Home » Homepage » Trafic roșu în zonele comerciale din Capitală. Șoferii au parcurs 30 de minute cu mașinile pe un drum de 3 minute

Trafic roșu în zonele comerciale din Capitală. Șoferii au parcurs 30 de minute cu mașinile pe un drum de 3 minute

Trafic intens în București.

Cu puțin timp înainte de Crăciun, bucureștenii s-au confruntat cu haosul traficului și aglomerația din magazine, transformându-și obișnuitele drumuri de 3 minute în calvaruri de 30 de minute. Ambuteiajele și stresul au devenit deja o tradiție de sărbători, iar acest an nu a făcut excepție.

Aglomerația s-a făcut simțită pe marile bulevarde și în jurul mall-urilor, în special în zona de nord a orașului, unde aplicațiile de trafic au devenit roșii, semnalizând întârzieri semnificative. Drumurile care în mod normal ar fi fost parcurse în 10 sau maxim 15 minute au devenit adevărate provocări, extinzându-se până la 25 sau chiar 30 de minute.

Românii fac cumpărături pe ultima sută de metri

În timp ce bucureștenii se străduiau să-și facă ultimele cumpărături înainte de Crăciun, atât în mall-uri, cât și în magazine, nu au scăpat de haos nici măcar în interiorul magazinelor. Sărbătorile par să aducă o intensificare a stresului, iar nemulțumirile sunt exprimate în privința lipsei de soluții pentru problemele cronice legate de trafic.

„De 10-20 de ani ne-am săturat de aglomerație, dar nu se face nimic”, afirmă un locuitor al orașului. Centrul comercial a fost un punct focal de atracție, iar parcările subterane și supraetajate s-au umplut rapid, reflectând și mai mult frustrările locuitorilor.

Nu doar în București, ci și în orașele mai mici, aglomerația a fost resimțită puternic. Consumatorii au inundat magazinele, iar atmosfera nervoasă s-a prelungit și la ieșirea din parcările pline. Șoferii, obișnuiți să parcurgă trasee în doar câteva minute, au stat blocați în trafic timp de peste jumătate de oră.

Trafic intens în toate orașele din țară

Un șofer, întrebat cât timp ar fi durat traseul în mod normal, a afirmat că ar fi fost necesare doar trei minute, dar în aglomerația de sărbători, acesta a durat mai mult de jumătate de oră. „La anul cred că Moșul nu mai sunt eu”, spune un alt bucureștean, ilustrând frustrarea generală.

Cei care au dorit să evite această aglomerație au optat să aștepte curierii firmelor de livrări, cu emoții că poate nu vor ajunge cadourile în timp util. În ciuda promisiunilor unui program prelungit în unele magazine în zilele de 21, 22 și 23 decembrie, stresul și haosul traficului par să fie inevitabile în acest sezon festiv.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: