Redactia.ro
Home » Știri » Tragedia de la Colectiv. Marș comemorativ pentru victimele din Clubul Colectiv

Tragedia de la Colectiv. Marș comemorativ pentru victimele din Clubul Colectiv

Tragedia de la Colectiv. Marș comemorativ pentru victimele din Clubul Colectiv

Marș comemorativ. La patru ani de la producerea tragediei din Clubul Colectiv, în Capitală va fi organizat pe 30 octombrie un Mars comemorativ în memoria celor 65 de victime din incendiul de la Colectiv.

Tragedia de la Colectiv. Marș comemorativ pentru victimele din Clubul Colectiv

La patru ani de la tragedia care a întristat o țară întreagă, grupurile civice „Rezistenta” și „Corupția ucide”  vor organiza un marș comemorativ în memoria celor 65 de persoane care și-au pierdut viața în incendiul de la Colectiv. Pe 30 octombrie, miercuri va avea loc marșul, în Piața Unirii, urmând ca participanții să plece spre fostul club Colectiv, la ora 19.30.

30 octombrie este data care a șocat un popor întreg și a arătat o țară incapabilă să aibă grijă de cetățenii ei. Pe 30 octombrie 2015 au ars frați și surori, copii și părinți, prieteni și necunoscuți și odată cu ei valul care acoperea mizeria din spitale și corupția din administrația românească.

Pe 30 octombie se vor împlini 4 ani de când o parte din cei dragi ne-au părăsit sau au rămas mutilați pe viață. Pe 30 octombrie vă așteptăm la un marș comemorativ în memoria celor care au murit pentru că, în România, Responsabilitatea Personală nu a fost o Piedică în calea CORUPȚIEI”.

Ne întâlnim în parcul din Piața Uniri și plecăm în marș spre Piața Bucur la 19.30„, transmis organizatorii acțiunii.

Supraviețuitorii din Clubul Colectiv vor primi gratis tratamentul

Fostul premier al României, Viorica Dăncilă a declarat la începutul lunii octombrie că supraviețuitorii incendiului din Clubul Colectiv vor primi gratis tratamentul. Dăncilă le-a răspuns supraviețuitorilor din clubul Colectiv. Aceasta a anunțat că victimele de la Colectiv vor primi tratament gratis atât timp cât au nevoie. Victimele de la Colectiv au transmis în urmă cu câteva zile o scrisoare premierului României și ministrului Sănătății, pentru a li se acorda tratament gratuit pentru tot restul vieții.

Incendiul de la Colectiv

Un incendiu puternic a izbucnit în noaptea de vineri 30 octombrie 2015, în incinta clubului Colectiv, situat într-o fostă hală a fabricii Pionierul. Incendiul a izbucnit în timpul unui concert gratuit al trupei Goodbye to Gravity, cu ocazia lansării unui nou album. Potrivit autorităților, focul a izbucnit de la artificiile folosite în timpul concertului. Acestea au aprins buretele poliuretanic care este ușor inflamabil. Focul s-a întins extrem de repede în tot clubul provocând asfixie, intoxicații cu monoxid de carbon și alte gaze, unor mai multe persoane aflate în club.

În urma incendiului din 30 octombrie, 64 de persoane au murit în clubul Colectiv. 26 de persoane au murit în incinta clubului, iar alte 36 de persoane au decedat în săptămânile care au urmat. Tragedia de la clubul Colectiv a fost cel mai grav incendiu din România dintr-un club de noapte.

Citeste si:Anamaria Prodan și-a pierdut casa la casino și și-a schimbat numele

Loading...