Redactia.ro
Home » Știri » Tragedia de la Crevedia s-a repetat! 1 mort, 54 de răniți și 254 de oameni evacuați

Tragedia de la Crevedia s-a repetat! 1 mort, 54 de răniți și 254 de oameni evacuați

Explozie puternică într-un bloc din Săveni.

O explozie masivă cauzată de o scurgere de gaz în timpul încărcării unei cisterne la benzinăria Primax Espinoza, situată în cartierul Villa María del Triunfo din Lima, capitala statului Peru, a provocat o tragedie de proporții pe 20 mai. Potrivit autorităților sud-americane, explozia a dus la moartea unei persoane, rănirea altor 54 și evacuarea a 254 de oameni din locuințele afectate.

Cauza exploziei și intervenția autorităților

Conform Organismului Peruan de Supraveghere a Investițiilor în Energie și Mine (Osinergmin), explozia s-a produs în timpul procesului de încărcare a gazului natural comprimat (CNG) într-o autocisternă la stația de încărcare. Singura persoană decedată în urma incidentului a fost șoferul autocisternei care furniza gazul. Cei 54 de răniți au fost transportați de urgență la spitalele și centrele de sănătate din apropiere, majoritatea fiind deja externați după ce au primit îngrijiri medicale.

Imediat după explozie, compania Luz del Sur, responsabilă de gestionarea serviciului electric, a întrerupt curentul pe o rază de 500 de metri pentru a preveni alte incidente. Premierul Gustavo Adrianzén a emis un decret de stare de urgență, subliniind gravitatea situației și necesitatea unor măsuri rapide și eficiente.

Declarațiile oficialilor și impactul asupra comunității

Giancarlo Passalacqua, șeful operațiunilor Comandamentului Departamental din Lima Centro, a comparat explozia cu un atac terorist masiv. „Putem face o paralelă între detonarea uriașă și un atac terorist cu mult TNT”, a declarat Passalacqua pentru PanAmericana. El a subliniat că numărul redus de victime este un noroc și că este esențial să se investigheze cauzele pentru a preveni astfel de tragedii în viitor. „Ar trebui să investigăm nu în scopul de a găsi vinovați, ci pentru a căuta cauze și a le remedia”, a adăugat el.

Imagini ale dezastrului și măsuri de urgență

Imaginile publicate de presa peruană și distribuite pe rețelele sociale au arătat amploarea distrugerilor. Benzinăria a fost arsă complet, un centru comercial din apropiere a fost distrus, iar numeroase case au fost avariate. Printre cele mai șocante imagini se numără o butelie uriașă de gaz încorporată într-o locuință, ilustrând forța devastatoare a exploziei.

Pentru a gestiona situația și a preveni alte incidente, autoritățile au evacuat 254 de oameni ale căror locuințe au fost afectate de suflul exploziei. Echipele de intervenție au lucrat continuu pentru a asigura zona și pentru a evalua pagubele.

Concluzii și măsuri viitoare

Explozia de la benzinăria Primax Espinoza din Lima evidențiază riscurile semnificative asociate manipulării gazelor naturale comprimate și necesitatea unor măsuri stricte de siguranță. Autoritățile peruviene au început o anchetă pentru a identifica exact cauzele exploziei și pentru a preveni astfel de incidente în viitor.

Giancarlo Passalacqua a subliniat importanța investigării cauzelor pentru a remedia deficiențele și a îmbunătăți măsurile de siguranță. „Trebuie să investigăm nu pentru a găsi vinovați, ci pentru a identifica cauzele și a preveni astfel de tragedii în viitor”, a declarat el.

Explozia din Lima aduce aminte de tragedii similare, cum ar fi incidentul de la Crevedia din România, subliniind nevoia de reglementări stricte și de respectarea normelor de siguranță în manipularea materialelor periculoase. În timp ce comunitatea locală încearcă să se recupereze de la acest dezastru, autoritățile trebuie să ia măsuri decisive pentru a asigura siguranța publicului și pentru a preveni astfel de tragedii în viitor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: