Redactia.ro
Home » Știri » Tragedia de la Ferma Dacilor: Mână criminală, accident sau neglijență? Cele trei ipoteze 

Tragedia de la Ferma Dacilor: Mână criminală, accident sau neglijență? Cele trei ipoteze 

Tragedia de la Ferma Dacilor: Mână criminală, accident sau neglijență? Cele trei ipoteze 

Tragedia de la Ferma Dacilor s-a datorat unei mâini criminale, unui accident sau unei neglijențe? Iată cele trei ipoteze !

Tragedia de la Ferma Dacilor: Mână criminală, accident sau neglijență?

În dimineața celei de-a doua zile de Crăciun, o tragedie de proporții a avut loc la Ferma Dacilor din Tohani, Prahova. Un incendiu devastator a distrus pensiunea, iar șase persoane au fost găsite printre rămășițele carbonizate ale clădirii. Cercetările asupra acestui eveniment tragic au generat trei ipoteze principale: mâna criminală, o defecțiune la instalația de gaze sau neglijență legată de vatra grătarului.

Cele trei ipoteze 

Prima ipoteză: Mâna criminală

Un apropiat al familiei care administrează pensiunea a adus în atenție un posibil conflict familial care ar fi putut declanșa tragedia. Un turist, în urma unui scandal cu soția sa, ar fi fost dat afară din pensiune. Amenințările de a-i da foc soției sale au fost auzite de martori, iar posibilitatea ca acesta să fi provocat incendiul într-un act de furie și răzbunare nu poate fi exclusă. Este un scenariu cutremurător, în care o tensiune familială escaladează într-o tragedie de proporții.

„Un client și-a bătut soția. A fost mare zarvă. Toată lumea a auzit țipetele femeii. A umplut-o pur și simplu de sânge, iar patronul i-a cerut imediat să plece. Bărbatul a părut că se liniștește, dar era foarte supărat că este dat afară. Nu excludem ca înainte de a părăsi pensiunea, acest bărbat să fi pus focul. În momentul în care a izbucnit incediul, pe la 5 dimineața, cam așa, toată lumea dormea în pensiune. Nu era nicio petrecere”, au declarat mai mulți dintre clienții care închiriaseră camere pentru perioada Crăciunului, scrie Adevărul.

A doua ipoteză: Defecțiune la centrala termică

O altă ipoteză investigată de autorități se referă la o posibilă defecțiune la instalația de gaze a pensiunii. Există informații conform cărora, cu o seară înainte de incendiu, centrala termică s-ar fi defectat, determinând mutarea turiștilor în altă parte. Această problemă tehnică ar putea fi o cauză a izbucnirii incendiului, deși anchetatorii vor trebui să stabilească cu certitudine dacă aceasta este cauza principală a tragediei.

„Cu o seară înainte i-a mutat pe cazați pentru că se stricase centrala și nu mai putea face cald și i-a mutat în altă parte unde avea căldură”, a declarat tatăl unui angajat al pensiunii la Antena3, potrivit Click! 

A treia ipoteză: Jarul din vatra grătarului

Un alt aspect luat în considerare în anchetă este posibilitatea ca jarul aprins din vatra grătarului să fi declanșat incendiul. Amplasată în imediata apropiere a clădirii construite în totalitate din lemn, aceasta ar fi putut provoca un incendiu devastator. Investigatorii vor trebui să determine dacă această ipoteză este plauzibilă, având în vedere că multe întrebări rămân fără răspuns și incertitudinile persistă, conform sursei citate.

Pentru a aduce claritate și a stabili cu exactitate cauzele tragediei, Inspectoratul General al Poliției Române a dispus trimiterea unei echipe de specialiști din cadrul Institutului Național de Criminalistică. În acest moment, se continuă căutările pentru cele două persoane dispărute, iar autoritățile fac eforturi susținute pentru a oferi răspunsuri familiilor afectate de această tragedie de neimaginat. În contextul incendiului, printre victime s-ar număra și fiul patronului, sportiv din Galați.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: