Redactia.ro
Home » Știri » Tragedie aviatică în Kazahstan. Un avion militar de transport s-a prăbușit

Tragedie aviatică în Kazahstan. Un avion militar de transport s-a prăbușit

GALERIE FOTO (2) Tragedie aviatică în Kazahstan.

Tragedie aviatică în Kazahstan. Un avion militar de transport s-a prăbușit. În cursul zilei de sâmbătă, un avion militar de transport Antonov-26 s-a prăbușit în Kazahstan. Conform autoritățile, avionul a încercat să aterizeze în condiții de ceață în cel mai mare oraș, Almatî. Din păcate, patru persoane au murit, iar două persoane au fost transportate la spital.

Tragedie aviatică în Kazahstan. Un avion militar de transport s-a prăbușit

Tragedie aviatică în Kazahstan. În urmă cu puțin timop, un avion militar de transport Antonov-26 s-a prăbușit în orașul Almatî, din Kazahstan. Conform primelor informații, avionul militar a încercat să aterizeze în condiții de ceață, dar manevra nu a funcționat. Potrivit Ministerului pentru situații de urgență, patru din cele șase persoane care se aflau la bord au murit, iar două au suferit răni, fiind transportate la spital. Aeronava militară venea din capital Nur-Sultan, iar comunicarea cu Antonov-26 s-a oprit în jurul orei 11.20, în timpul apropierii de aterizare. Pe pagina de Facebook a aeroportului din Kazahstan, a fost anunțat că aeronava s-a prăbușit la capătul pistei. Pentru moment, autoritățile anchetează care au fost cauzele care au provocat prăbușirea.

Accident aviatic cu peste 15 victime în Kazahstan

În 2019, 15 pasageri au murit după ce avionul în care se aflau s-a prăbușit în apropierea aceluiași aerport din Kazahstan. Avionul s-a rupt în două și a distrus o casă, după ce s-a prăbușit la puțin timp după decolare. Inițial, numărul morților a fost de 15 oameni, iar 22 au fost în stare gravă, fiind transportați la spital. Aeronava, un Fokker-100 aparținea companiei low-cost Bek Air, s-a prăbușit la 15 minute după decolare, de pe Aeroportul Alamty.

Pilotul avionului a murit la locul accidentului, alte două în timp ce primeau îngrijri medicale, iar două în drum spre spital. Între victimele accidentului aviatic se numără și un general al Ministerului de Interne, Rustem Kaidarov, de 79 de ani. De asemenea, și jurnalista Dana Kruglova se afla în avion în momentul producerii tragediei. Din păcate, ziarista a murit, ea plecând să își petreacă sărbătorile alături de familia sa.

Reprezentanții aeroportului Almaty, aeronava ar fi lovit pista cu coada, înainte să decoleze, după care s-a înclinat către dreapta, în momentul în care trenul de aterizare se retrăgea. ”Am început să luăm altitudine, iar apoi am început să ne balansăm: aripa stângă, apoi dreapta. Avionul a început să tremure şi să se balanseze, luând altitudine. Apoi a lovit solul sau o clădire”, a declarat un passager. Potrivit acestuia, majoritatea persoanelor moarte se aflau în partea din fața aeronavei.

Accidentul aviatic produs în 2019, in Kazahstan

Vicepremierul kazah, a confirmat ulterior că accidentul s-ar fi produs din cauza unei erori a pilotului sau din cauza unei probleme tehnice. La momentul tragediei au ajuns la fața locului mai multe autospeciale de pompieri și ambulanțe, dar și polițiști care au ajutat la salvarea supraviețuitorilor. În urma tragediei, președintele Kassym-Jomart Tokaiev a postat un mesaj pe Twitter, asigurând că cei vinovați vor plăti.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: