Redactia.ro
Home » Știri » Tragedie fără margini în timpul unui pelerinaj: Peste 1.000 de morți din cauza căldurii extreme

Tragedie fără margini în timpul unui pelerinaj: Peste 1.000 de morți din cauza căldurii extreme

Pelerinajul hajj din acest an, desfășurat în condiții de căldură extremă în Arabia Saudită, s-a soldat cu o tragedie majoră, înregistrându-se peste 1.000 de decese. Conform unui bilanț realizat de AFP, valul de căldură extremă a fost responsabil pentru aceste pierderi tragice de vieți omenești.

Tragedie fără margini în timpul unui pelerinaj

Ritualurile hajj s-au desfășurat la Mecca, cel mai sfânt oraș al islamului, sub temperaturi toride care au atins 51,8 grade Celsius. Această căldură intensă a fost deosebit de devastatoare pentru pelerinii egipteni, provocând complicații grave, în special pentru cei care sufereau de hipertensiune arterială și alte afecțiuni medicale preexistente.

Peste 1.000 de morți din cauza căldurii extreme

Un diplomat arab a anunțat joi că 58 de pelerini egipteni au murit, ridicând numărul total al victimelor din Egipt la 658. Din aceste victime, 630 nu aveau autorizație oficială pentru a participa la pelerinaj, ceea ce sugerează dificultăți în gestionarea și controlul mulțimilor. În total, 1.081 de decese au fost raportate de aproximativ 12 țări prin comunicate oficiale sau de către diplomați implicați în căutarea victimelor.

An de an, zeci de mii de pelerini încearcă să participe la hajj fără permisele necesare, care implică anumite costuri și formalități. La începutul lunii iunie, Arabia Saudită anunțase că forțele sale de securitate respinseseră de la Mecca peste 300.000 de pelerini neînregistrați. Cu toate acestea, un număr mare dintre aceștia au reușit să ajungă la ritualuri, confruntându-se cu condiții deosebit de grele.

Potrivit unui diplomat arab sub anonimat, căldura intensă a fost principala cauză de deces în rândul pelerinilor egipteni. „Erau epuizați”, a declarat acesta pentru AFP. Căldura extremă a provocat complicații severe, inclusiv insolații și epuizare termică, ceea ce a dus la o creștere dramatică a numărului de victime.

Măsuri de siguranță și prevenire

Autoritățile saudite au încercat să implementeze măsuri de siguranță pentru a preveni astfel de tragedii. Cu toate acestea, numărul mare de pelerini neînregistrați și dificultățile logistice asociate au contribuit la această situație tragică. Este esențial ca măsurile de securitate și gestionarea mulțimilor să fie îmbunătățite pentru a preveni astfel de incidente pe viitor.

Tragedia de la pelerinajul hajj din acest an subliniază necesitatea unor măsuri mai stricte și eficiente pentru a proteja pelerinii de pericolele legate de condițiile extreme de mediu. Peste 1.000 de vieți au fost pierdute din cauza căldurii intense, iar comunitatea internațională trebuie să colaboreze pentru a asigura siguranța celor care participă la acest important ritual religios.

Sfaturi pentru a face față vremurilor caniculare

Pentru a face față căldurii extreme, este esențial să se adopte câteva măsuri de siguranță și prevenire:

  1. Hidratarea constantă: Consumați apă în mod regulat, chiar dacă nu simțiți sete. Evitați băuturile alcoolice, cafeaua și cele cu mult zahăr, deoarece acestea pot contribui la deshidratare.
  2. Rămâneți în locuri răcoroase: Stați în interior, în locuri cu aer condiționat, pe cât posibil. Dacă nu aveți aer condiționat acasă, petreceți câteva ore pe zi în locuri publice climatizate, cum ar fi biblioteci, mall-uri sau centre comunitare.
  3. Îmbrăcăminte adecvată: Purtați haine ușoare, de culoare deschisă și din materiale naturale, care permit pielii să respire.
  4. Evitați expunerea directă la soare: Limitați activitățile în aer liber la orele dimineții sau seara târziu, când temperaturile sunt mai scăzute. Folosiți pălării cu boruri largi și creme de protecție solară.
  5. Fiți atenți la semnele de epuizare termică: Simptomele includ transpirație excesivă, oboseală, amețeli, greață și crampe musculare. Dacă prezentați aceste simptome, căutați imediat un loc răcoros și consumați lichide.
  6. Ajutați persoanele vulnerabile: Verificați starea de sănătate a rudelor, prietenilor și vecinilor care sunt în vârstă, bolnavi sau izolați. Asigurați-vă că aceștia au acces la apă și locuri răcoroase.

Tragedia de la pelerinajul hajj din acest an subliniază necesitatea unor măsuri mai stricte și eficiente pentru a proteja pelerinii de pericolele legate de condițiile extreme de mediu. Peste 1.000 de vieți au fost pierdute din cauza căldurii intense, iar comunitatea internațională trebuie să colaboreze pentru a asigura siguranța celor care participă la acest important ritual religios. Adoptarea măsurilor preventive pentru a face față vremurilor caniculare poate salva vieți și reduce riscul de complicații grave.

Sursa foto: Captură ecran YouTube

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: