Redactia.ro

Tragedie în alpinism! Celebrul Torok Zsolt a fost găsit mort

Tragedie în alpinism

Tragedie în alpinism. Celebrul sportiv Torok Zsolt a fost găsit mort astăzi. Dispariţia sa a fost anunţată sâmbătă dimineaţa, iar salvamontiştii din Sibiu l-au localizat în zona Vârfului Negoiu. Torok Zsolt, în vârstă de 45 de ani a stabilit mai multe recorduri în alpinismul românesc, dar şi mondial.

„Din păcate a fost găsit decedat. A căzut printre stânci în zona Vîrfului Negoiu”, au declarat pentru Mediafax reprezentanţii Salvamont Sibiu.

Zsolt a fost căutat de mai multe echipe de salvamontişti din judeţele Sibiu şi Argeş.
Ministrul de interne Mihai Fifor a postat sâmbătă pe contul de Facebook o fotografie cu Zsolt Torok însoțită de mesajul: „Rămas bun, prieten drag…Dumnezeu să te odihnească în pace!”

Crestele muntilor și alpinismul romanesc sunt mai sărace și mai triste de acum. A plecat dintre noi, răpus de marea sa pasiune, unul dintre marii alpiniști ai tarii, un caracter deosebit, un prieten al Salvamont Romania, un OM… În munca noastră, încărcarea psihica este mare în fiecare situație în care intervenim, dar, sunt momente în care aceasta depășește și puterea noastră de înțelegere și de acceptarea a cruntei realități. Condoleante familiei și tuturor celor care l-au cunoscut, i-au admirat și apreciat performantele. Ramas bun prieten drag!

Publicată de Salvamont Romania – Dispeceratul National Salvamont pe Sâmbătă, 17 august 2019

Torok Zsolt a stabilit mai multe recorduri

În 2016 a urcat cinci vârfuri în Himalaya, iar în trei dintre ascensiuni i-a fost alături Vlad Căpuşan. Împreună au realizat două premiere naţionale şi o premieră mondială. A fost unul dintre alpiniştii care au ajuns pe Peak 5 din Makalu la o înălţine de 6.421 de metri. În 2013, Torok Zsolt a condus o expediţia românească pe Nanga Parbat, 8.126 de metri. Aceasta este considerată una dintre cele mai mari performanţe din alpinismul românesc.

Citeşte şi: Coutinho va juca la Bayern! I se face loc lui Neymar?

Loading...