Redactia.ro
Home » Știri » Tragedie în Capitală. Mai mulți muncitori străini au fost prinși sub pământ. Cel puțin o persoană a murit

Tragedie în Capitală. Mai mulți muncitori străini au fost prinși sub pământ. Cel puțin o persoană a murit

GALERIE FOTO (3) Tragedie în Capitală.

Tragedie în Capitală. Un mal de pământ s-a surpat luni peste mai mulți muncitori în apropierea Bibliotecii Naționale din București. Un muncitor acoperit complet de pământ a fost găsit mort.

Tragedie în Capitală. Mai mulți muncitori străini au fost prinși sub pământ. Cel puțin o persoană a murit

Update, ora 23.00.  Intervenția pompierilor s-a încheiat, iar accidentul s-a soldat cu alte patru victime. De asemenea, bilanțul ajunge la doi morți și trei răniți. Autoritățile l-au găsit pe muncitorul care era dat dispărut, după aproape patru ore de la producerea accidentului. Din păcate, medicii aflați la fața locului nu au mai putut face nimic pentru acesta.

Tragedie în Capitală. Mai mulți muncitori străini au fost prinși sub pământ în cursul zilei de luni, în București, după ce terenul de pe un șantieer pe care îl lucrau, s-a surpat. Aceștia se aflau în zona Bibliotecii Naționale din centrul Capitalei. La momentul actual sunt cel puțin cinci victime, dintre care una dintre ele a fost găsită fără suflare.

Pompierii lucrează și la ora actuală pentru a-i salva pe muncitori. Conform primelor informații, a fost găsită și ultima persoană acoperită de malul de pământ. Un muncitor acoperit complet de pământ a fost găsit decedat. Medicii sosiți la fața locului l-au resuscintat pe bărbat, dar fără rezultate. Aceștia erau angajații companiei Agorithm Residential SRL, firma fiind deținută de Primăria Sectorului 3, condusă de Robert Negoiță.

Salvatorul minier, Samule Dioane declara pentru Digi 24 că șansele de supraviețuire sunt mari atât timp cât muncitorii au oxigen.  Pompierii chemați la fața locului au desfășurat și o operațiune de destabilizare a malurilor. Un muncitor a fost prins până la talie în pământ, iar la scurt timp i s-a acordat primele îngrijiri. Primele două persoane scoase din pământ sunt muncitori străini, în vârstă de 50 și respectiv 33 de ani. Aceștia au fost transportați la unitățile medicale Universitar, respectiv Floreasca. Șanțul care s-a surpat avea o adâncime de 2 metri, iar pompierii au luptat în paralele pentru stabilitarea pereților. Inspectoratul Teritorial de Muncă al Municipiului București a deschis o anchetă.

Fostul arhitect al Capitalei, Ștefan Dumitru, a declarat că terenul unde s-a petrecut accidentul este destul de instabil, făcând parte din fosta zonă inundabilă a Dâmboviței. În asemenea situații, trebuie luate măsuri suplimentare de precauție și întărire, cu paleți de lemn, a pereților unui șanț, în cazul unui șantier pe un astfel de teren. De asemenea, specialistul a menționată că în cazul muncitorilor străini, există posibilitatea ca din cauza barierelor de limbă, aceștia să nu fi înțeles instructajul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: