Redactia.ro
Home » Știri » Tragedie în Familia Regală a României. Dumnezeu sa-l odihnească!

Tragedie în Familia Regală a României. Dumnezeu sa-l odihnească!

Tragedie in Familia Regala a Romaniei. Sursa foto: Facebook

Familia Regală a României este în doliu, după moartea Baronului Hanns-Ulrich de Holzhausen, ginerele Principesei Ileana a României. Anunțul trist a fost făcut marți, 17 septembrie, printr-un mesaj emoționant publicat pe pagina oficială de Facebook a Familiei Regale. Acesta a atras numeroase reacții de compasiune și condoleanțe din partea publicului. 

Mesajul Familiei Regale a României

În mesajul postat, Majestatea Sa Custodele Coroanei și Alteța Sa Regală Principele Radu au transmis „cu foarte mare tristețe și regret” vestea trecerii la cele veșnice a Baronului Hanns-Ulrich de Holzhausen. Ei au descris pierderea acestuia ca fiind una profundă pentru întreaga familie. Baronul Hanns a fost amintit drept „un om fermecător, bun, generos și modest”, dar și „un foarte bun prieten al Familiei Regale a României” și „un adevărat gentleman”.

Postarea a fost imediat însoțită de numeroase reacții din partea celor care au aflat vestea trecerii în neființă a baronului. Admiratori ai Familiei Regale, prieteni și oameni din întreaga țară au transmis mesaje de condoleanțe și încurajare, exprimându-și tristețea pentru această pierdere. Mulți au evidențiat caracterul nobil și spiritul generos al baronului, subliniind astfel amintirea frumoasă lăsată în urmă.

Slujba de înmormântare a Baronului Hanns-Ulrich de Holzhausen va avea loc la Biserica Evanghelică din orașul austriac Kirchdorf an der Krems, în cursul dimineții. Locul ales pentru ceremonie reflectă tradiția și legăturile de familie ale baronului, având în vedere că acesta s-a născut și și-a petrecut o mare parte din viață în Austria.

„Majestatea Sa Custodele Coroanei şi Alteţa Sa Regală Principele Radu au aflat cu foarte mare tristeţe şi regret vestea trecerii la Domnul a Baronului Hanns-Ulrich de Holzhausen, soţul Arhiducesei Maria-Magdalena a Austriei şi ginerele Principesei Ileana a României. Baronul Hanns a fost un om fermecător, bun, generos şi modest, un foarte bun prieten al Familiei Regale a României şi un adevărat gentleman. Majestatea Sa şi Principele Radu sunt cu gândul la cei trei copii ai Arhiducesei Maria-Magdalena şi ai Baronului Hanns, Johannes, Georg şi Alexandra. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, este scris în mesaj.

Cine a fost Baronul Hanns-Ulrich de Holzhausen

Baronul Hanns-Ulrich von Holzhausen s-a născut pe 1 septembrie 1929, în localitatea Windischgarten, Austria. El a fost singurul fiu al Baronului Kurt Ludwig Hermann von Holzhausen și al Mariei Heyssler. Crescut într-o familie de nobili cu o istorie îndelungată, Hanns-Ulrich a rămas fidel valorilor și tradițiilor familiei sale.

În anul 1959, pe 27 august, el s-a căsătorit cu Arhiducesa Maria Magdalena de Austria, Prințesă de Toscana, în cadrul unei ceremonii civile care a avut loc la Mondsee, Austria. Nunta romano-catolică a avut loc două zile mai târziu, în același loc. Prin căsătoria cu Arhiducesa Maria Magdalena, Baronul Hanns-Ulrich a intrat în cercul Familiei Regale a României, devenind ginerele Principesei Ileana a României, una dintre fiicele Regelui Ferdinand al României și ale soției sale, Principesa Maria de Edinburgh.

Arhiducesa Maria Magdalena, soția Baronului Hanns-Ulrich, a fost fiica Arhiducelui Anton al Austriei și a Principesei Ileana a României. Principesa Ileana a fost cea mai mică fiică a Regelui Ferdinand și a Reginei Maria a României, având o influență semnificativă în istoria Casei Regale a României. Prin urmare, Baronul Hanns-Ulrich de Holzhausen a avut o legătură directă cu Familia Regală Română, fiind un membru apropiat și respectat.

Familia Regală a României a subliniat în mesajul său nu doar legătura de familie, ci și prietenia sinceră și caracterul deosebit al baronului. Acesta a fost descris ca un „gentleman” adevărat, un om generos și modest, ce a știut să se apropie de cei din jur prin felul său de a fi.

Moștenirea lăsată în urmă

Baronul Hanns-Ulrich și Arhiducesa Maria Magdalena au avut împreună trei copii: Johannes, Georg și Alexandra. Prin aceste generații, moștenirea istorică și valorile familiei continuă să fie duse mai departe. În ciuda tristeții provocate de această pierdere, Familia Regală a României își îndreaptă gândurile spre cei rămași, exprimându-și speranța că spiritul Baronului Hanns-Ulrich va fi un model de noblețe și generozitate pentru cei care l-au cunoscut.

Slujba de înmormântare va avea loc în Kirchdorf an der Krems, un oraș austriac încărcat de tradiție. Alegerea Bisericii Evanghelice pentru ceremonia de rămas bun reflectă nu doar credința, ci și istoria bogată a familiei baronului. Familia Regală a României va păstra în memorie amintirea acestui om special, evidențiind încă o dată legăturile strânse dintre familiile nobile europene.

Trecerea în neființă a Baronului Hanns-Ulrich de Holzhausen reprezintă un moment de tristețe profundă pentru Familia Regală a României și pentru toți cei care l-au cunoscut. Mesajul de condoleanțe transmis de Majestatea Sa Custodele Coroanei și de Principele Radu subliniază importanța pe care baronul a avut-o în cadrul familiei și prietenia de lungă durată care i-a legat. Această pierdere este resimțită nu doar în cercurile regale, ci și în rândul celor care au admirat și respectat caracterul și generozitatea baronului.

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect
Etichete: