Redactia.ro
Home » Știri » Tragedie în România. Alte două persoane au murit în urma epidemiei de rujeolă

Tragedie în România. Alte două persoane au murit în urma epidemiei de rujeolă

Încă două decese în urma epidemiei de rujeolă.

Epidemia de rujeolă continuă să provoace tragedii în România, cu încă două decese recente înregistrate. Printre victimele acestei boli cumplite se numără un bebeluș de 7 luni din județul Brașov și un adult de 35 de ani din București, ambele persoane nevaccinate împotriva rujeolei. Cu un total de aproape 2.000 de cazuri confirmate la nivel național și extinderea în 29 de județe, România se confruntă cu o situație de urgență sanitară, marcând cu îngrijorare o creștere semnificativă a îmbolnăvirilor.

Cine sunt persoanele care au murit

Primul deces este al unui bebeluș de 7 luni din Brașov, care a intrat în contact cu fratele său de 3 ani și care, din nefericire, nu a fost vaccinat împotriva rujeolei. Bebelușul nu era eligibil pentru vaccinarea cu ROR, ceea ce a contribuit la vulnerabilitatea sa. Al doilea deces implică, de asemenea, un copil în vârstă de 7 luni, dintr-o comunitate cu acoperire vaccinală suboptimală din Brașov, unde au fost confirmate 27 de cazuri de rujeolă. Cel de-al treilea deces este al unui adult de 35 de ani din București, care nu era vaccinat împotriva rujeolei și avea comorbidități, incluzând mielom multiplu.

Rujeola este provocată de infecția cu un virus din familia paramixovirusurilor, care infectează inițial tractul respirator. Cu toate acestea, boala se răspândește ulterior în alte părți ale corpului prin fluxul sanguin. Virusul rujeolei se transmite în principal prin picături respiratorii și aerosoli, iar o persoană infectată poate elibera virusul în aer prin tuse sau strănut. De asemenea, particulele respiratorii pot contamina obiecte și suprafețe, reprezentând un risc de transmitere suplimentar.

Cauzele epidemiei de rujeolă

Epidemia de rujeolă a fost declarată oficial pe 5 decembrie 2023 de Ministerul Sănătății, în contextul înregistrării a aproape 2.000 de cazuri în 29 de județe din țară. Rata de acoperire vaccinală suboptimală în anumite comunități a contribuit la extinderea rapidă a bolii.

Tragediile recente aduc aminte de importanța vaccinării împotriva rujeolei pentru protejarea populației, în special a celor mai vulnerabili, precum bebelușii nevaccinați. Autoritățile îndeamnă la vigilență și la respectarea protocoalelor sanitare pentru a controla epidemia și a preveni noi pierderi de vieți omenești. Este crucial ca societatea să conștientizeze gravitatea situației și să acționeze colectiv pentru a stopa răspândirea rujeolei în România.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: