Redactia.ro
Home » Știri » Tragedie într-un spital din Iordania. Șase pacienți infectați cu COVID19 au murit după ce sistemul de oxigen s-a defectat

Tragedie într-un spital din Iordania. Șase pacienți infectați cu COVID19 au murit după ce sistemul de oxigen s-a defectat

Tragedie într-un spital din Iordania.

Tragedie într-un spital din Iordania. Șase oameni infectați cu noul coronavirus au murit într-un spital din Iordania, după ce a apărut o defecțiune la sistemul de oxigenare. În urma tragediei, ministrul Sănătății a demisionat, acesta fiind acuzat că este vinovat de cele întâmplate.

Tragedie într-un spital din Iordania. Șase pacienți infectați cu COVID19 au murit după ce sistemul de oxigen s-a defectat

Tragedie într-un spital din Iordania. Pandemia de coronavirus continuă să infecteze și să ucide oameni din toate colțurile lumii. Dar sunt și mulți pacienți internați în spitale care se luptă să supraviețuiască în fața virusului. Din păcate, șase oameni dintr-un spital din Iordania au murit după ce sistemul de oxigen s-a defectat. Conform primelor informații, defecțiunea s-a produs în secțiile de Terapie Intensivă, în unități de maternitate și secții de COVID19 din spitalul guvernamentul Salt, la vest de capitala Amman.

În urma incidentului, ministrului Sănătății, Nathir Obeidat a demisionat, acesta fiind considerat responsabil moral de moartea celor șase pacienți. Autoritățule au înconjurat zona unității medicale, pentru a preveni posibile incidente cu rudele pacienților, șocați de cele întâmplate. Momentan nu se știe ce a cauzat această problemă în secția de anestezie și Terapie internsivă a noului spital guvernamental.

De asemenea, premierul Bisher al-Khasawneh a ordonat o investigație rapidă pentru a afla circumstanțele în care a cedat sistemul de oxigenare, menționând o anchetă transparentă și completă ce va fi pusă la dispoziția publicului. Astfel, cei responsabili de această tragedie, vor plăti, a menționat premierul. În Iordania cazurile de infectare cu noul coronavirus au început să crească în ultima perioadă, în principal infectarea cu varianta britanică. Iordanienii au anunțat în urmă cu câteva zile că vor lua măsuri stricte pentru a reduce răspândirea COVID19 și au impus un lockdown complet vineri.

Iordania și-a închis școlile aproape un an

La începutul lunii februarie, Iordania și-a deschis porțile școlilor, iar la aproape un an de la închiderea acestora din cauza pandemiei de coronavirus, sute de mii de elevi s-au întors la școală. Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului Educației iordanian, peste 773.000 de elevi s-au întors la școală în luna februarie. Școlile și universitățile din Iordania  au fost închise la mijlocul lunii martie 2020, pentru a evita răspândirea coronavirusului. Astfel, copii din grădinițe, din clasele elementare și terminale au fost primii care au mers la școală. După o zi, școlile creștine au fost redeschise și ele.

Decizia deschiderii școlilor a fost luată după ce cazurile de COVID19 s-au diminuat, iar din martie 2020, au fost înregistrate 334.000 de cazuri de infectare, dintre care 4.369 de decese. Campania de vaccinare în Iordania a început pe 13 ianuarie 2021, iar până acum, peste 40.000 de iordanieni au primit prima doză de vaccin. Din păcate, situația s-a schimbat în prezent, după ce cazurile de infecare cu virusul ucigaș din China au crescut radical. Un semnal de alarmă este faptul că cele mai multe cazuri au fost descoperite ca fiind noua tulpina britanică care s-a răspândit într-un timp foarte scurt, în întreaga lume. În România au fost depistate peste 100 de cazuri de infectare cu mutația britanică.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: