Redactia.ro
Home » Știri » Tragedie la Timișoara. 3 morți, între care 2 copii, după dezinsecția unui bloc. Alți 4 copii sunt internați

Tragedie la Timișoara. 3 morți, între care 2 copii, după dezinsecția unui bloc. Alți 4 copii sunt internați

tragedie la timisoara

Doi copii din Timișoara și mama unui dintre ei au murit. Alți patru copii au ajuns în spital. Cu toții locuiau într-un bloc din Timișoara unde de curând a avut loc o amplă operațiune de deratizare și dezinsecție.

Cei doi copii care au decedat aveau 3 ani, respectiv 9 zile, iar femeia avea 28 de ani. Potrivit Digi24, dezinsecția în bloc a fost făcută între 16 și 18 noiembrie. După această operațiune, familii din cinci apartamente au sunat la ambulanță pentru că s-au simțit rău. În total, opt persoane care locuiesc în același bloc din Timișoara au avut nevoie de asistență medicală de urgență.

După ce au constatat că toate aceste persoane locuiau în același bloc, angajații spitalului au sesizat, luni dimineață, Direcția de Sănătate Publică. De asemenea, o anchetă a fost declanșată și de către Inspectoratul de Poliție Județean Timiș. DSP a prelevat probe de apă și a chemat reprezentantul firmei de deratizare pentru a se stabili ce substanțe au fost folosite la deratizare.

O locatară din bloc: „Nu a fost niciun anunţ cu deratizarea”

Doina Poenaru, medic primar UPU Timiș, a declarat la Digi24: „Femeia a ajuns la noi astăzi (luni – n.r.), în stop cardio-respirator. Femeia era mama copilului de 3 ani, care a murit în weekend. Și soțul femeii a ajuns la noi, dar el este în stare bună. Am sesizat DSP, pentru că este vorba de o situație neobișnuită. Cel mai probabil, astăzi vor ajunge la spital și ceilalți locatari, în urma sesizării pe care noi am făcut-o la autorități.”

Toți locatarii din bloc au fost evacuați, a declarat secretarul de stat Raed Arafat. Locatarii au fost transportaţi cu microbuze de la ISU şi cu ambulanţe de prim ajutor la Unitatea de Primiri Urgenţe. E vorba despre aproximativ 30-35 de persoane la acest moment, a mai declarat Arafat la Digi24.

Cartierul în care a avut loc tragedia de la Timișoara este situat la 15-20 de minute de centrul orașului, chiar în Complexul Studențesc. Mai exact, este vorba de un imobil care în trecut a avut destinația de cămin studențesc, dar a fost preluat și amenajat de un proprietar privat. Acesta a închiriat spațiile transformate în locuințe, garsoniere și două camere, iar chiriile nu sunt foarte mari, astfel că în acest bloc locuiesc oameni din diverse categorii sociale, scrie libertatea.ro. La câteva sute de metri se află căminele în care locuiesc studenții.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: