Redactia.ro
Home » Sport » Tragerea la sorți a grupelor Euro 2024. România își află adversarele de la Campionatul European de fotbal

Tragerea la sorți a grupelor Euro 2024. România își află adversarele de la Campionatul European de fotbal

În acest weekend, atenția pasionaților de fotbal se va concentra asupra Germaniei, unde va avea loc tragerea la sorți a grupelor pentru EURO 2024. Evenimentul este așteptat cu emoții de către naționala României și celelalte echipe care au reușit să-și asigure biletele pentru turneul final. Este un moment crucial pentru a stabili componența grupelor la cea mai prestigioasă competiție continentală.

Tragerea la sorți a grupelor pentru EURO 2024 este programată pentru 2 decembrie, începând cu ora 19:20. Evenimentul va fi transmis în direct în România pe postul Pro TV și pe platforma Voyo, aparținând trustului Pro. Echipele calificate la turneul final au fost împărțite în patru urne valorice în funcție de performanțele lor din preliminarii. Germania, țara gazdă, se va afla în urna 1, dar nu va fi extrasă la tragerea la sorți, ci va ocupa poziția A1 în Grupa A.

EURO 2024. Cine vor fi adversarele României

În cadrul tragerii la sorți, echipele participante vor intra în patru boluri distincte, corespunzătoare urnelor valorice, iar apoi vor fi repartizate în șase grupe diferite (A, B, C, D, E și F). De asemenea, va exista un bol suplimentar cu patru bile, reprezentând pozițiile disponibile în fiecare grupă (B1, B2, B3 și B4). Grupa A va conține doar trei bile, pentru pozițiile A2, A3 și A4, având în vedere că Germania va ocupa poziția A1.

Locul desfășurării tragerii la sorți este impresionanta Elbphilharmonie din Hamburg, unul dintre cele zece orașe selectate pentru a găzdui meciuri la EURO 2024. La Hamburg se vor juca patru partide din faza grupelor și un sfert de finală. Elbphilharmonie, cunoscută sub numele de „Elphi”, este o sală de concerte din cartierul HafenCity din Hamburg, inaugurată în ianuarie 2017 cu un spectacol impresionant de lumini și concerte filarmonice.

Cum arată urnele valorice pentru tragere la sorți EURO 2024

UEFA a stabilit urnele valorice în funcție de performanțele echipelor în preliminarii. Echipa națională a României, care și-a adjudecat grupa de calificare, se află în urna a doua valorică. Cele patru urne valorice sunt distribuite astfel:

  • Urna 1: Germania, Portugalia, Franța, Spania, Belgia, Anglia
  • Urna 2: Ungaria, Turcia, Danemarca, Albania, România, Austria
  • Urna 3: Scoția, Slovacia, Olanda, Cehia, Croația, Slovenia
  • Urna 4: Italia, Serbia, Elveția, Câștigătoare play-off A, Câștigătoare play-off B, Câștigătoare play-off C

Ultimele trei echipe care vor completa turneul final vor fi stabilite în urma barajelor din Liga Națiunilor, programate în luna martie. Aceste meciuri de baraj includ următoarele partide:

Ruta A

  • Polonia vs. Estonia
  • Țara Galilor vs. Islanda

Ruta B

  • Israel vs. Ucraina
  • Bosnia și Herțegovina vs. Finlanda

Ruta C

  • Georgia vs. Luxemburg
  • Grecia vs. Kazahstan
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: