Redactia.ro
Home » Știri » Traian Băsescu: „Dacă eram preşedintele României, aş fi cerut armatei să transfere armament ucrainenilor”. Pe cine critică acesta

Traian Băsescu: „Dacă eram preşedintele României, aş fi cerut armatei să transfere armament ucrainenilor”. Pe cine critică acesta

Lui Basescu nu-i este frică de consecinte

În cadrul unei discuții, Traian Băsescu a vorbit despre lipsa de ajutor de care suferă Ucraina în vreme de război.

Fostul președinte nu se teme de consecințe!

Acesta spune că el nu s-ar fi temut să-i înarmeze pe ucraineni, în cazul în ar mai fi fost la conducerea țării, în calitate de președinte. În ciuda ameninţărilor, pe care președintele actual, Klaus Iohannis le ia în considerare, Băsescu afirmă cu foarte multă rigurozitate că el nu se teme de Rusia, potrivit România TV.

Traian Băsescu: „Ruşii au ca obiectiv să rupă teritorii din Ucraina”

Traian Băsescu a abordat multe subiecte și şi-a exprimat opinia cu privire la ceea ce se întâmplă pe teritoriul Ucrainei:

„Cred că ruşii vor continua au ca obiectiv să rupă teritorii din Ucraina, iar obiectivul lor major de a se întinde până la Chilia, va fi împiedicat de Mariupol şiu de Odesa. În 2014 au trebuit să oprească ofensiva tot la Mariupol. Ei s-au dus în nord ca să reducă capacitatea Ucrainei de a apăra sudul. Nu-l interesează Kievul”, a susținut Băsescu pentru aceeași sursă.

Jurnalistul Victor Ciutacu i-a solicitat fostului președinte părerea față de preşedintele Rusiei, Vladimir Putin şi acţiunile pe care le intreprinde în prezent. Traian Băsescu a declarat:

„Putin a avut dintotdeauna ca obiectiv refacerea URSS-ului. Eu nu am crezut niciodată că el va invada Ucraina. Era un om raţional, n-am crezut că va deveni ilogic. Ceva e în neregulă cu capacitatea lui de analiză. Ucraina nu-i nici Osetia, nici Abhazia”.

În plus, Băsescu a dezvăluit în cadrul discuției modul în care ar fi acţionat dacă ar mai fi fost încă preşedintele țării:

„Dacă eram preşedintele României, aş fi cerut armatei să transfere armament ucrainenilor. România trebuie să se apere în Ucraina. Dacă Ucraina cade, în avem vecini pe ruşi. Prin atacarea unei ţări NATO poate izbucni Al Treilea Război Mondial. Un Putin disperat o poate face. Dacă Putin trece linia roşie şi utilizează armament nuclear nimeni nu ştie unde se poate ajunge. Sperăm că nu o va face”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: