Redactia.ro
Home » Homepage » Traian Băsescu, împotriva relaxării restricțiilor. Mesajul dur al fostului președinte

Traian Băsescu, împotriva relaxării restricțiilor. Mesajul dur al fostului președinte

Traian Băsescu

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, este de părere că relaxarea măsurilor de izolare din data de 15 mai constituie „o mare eroare”.

Europarlamentarul preconizează un nou val de coronavirus în România, care va fi mult mai puternic. Traian Băsescu susţine astfel că guvernanţii ar trebui să amâne pentru 15 iunie ridicarea restricţiilor, când ar trebui redeschise şi şcolile.

„Dragi decidenţi, Vă pregătiţi să faceţi o mare eroare ! 15 Mai este prea devreme să relaxaţi măsurile de izolare pentru că s-au făcut prea puţine teste. De aceea habar nu aveţi despre imaginea reală a infecţiei în structura populaţiei. Vă reamintesc recomandarea OMS: „testaţi, testaţi, testaţi”., iar voi nu aţi făcut-o din motive greu de explicat. Dacă în aceste condiţii veţi diminua restricţiile şi izolarea pe 15 Mai, valul doi al pandemiei ar putea fi foarte puternic.

Amânaţi pentru 15 Iunie ridicarea restricţiilor şi implicit a stării de urgenţă. Eventual modelaţi unele măsuri prin următorul decret ( Ex: măriţi la 3 ore timpul pensionarilor şi mutaţi intervalul mai devreme- este deja foarte cald la orele amiezii). Lăsaţi timpul necesar pentru ca asimtomaticii să-şi consume singuri boala.”, a scris Traian Băsescu pe Facebook.

Cere testarea masivă a populației

Fostul președinte mai este de părere că ar trebui să crească masiv numărul de testări zilnice şi să fie reluate activităţile economice, dar cu respectarea normelor de siguranţă sanitară.

„Creşteţi masiv numărul de testări zilnice pentru a le da o şansă celor netestaţi, dintre care unii mor sufocaţi în casele lor, fără nici un fel de asistenţă medicală. Dispuneţi reluarea activităţilor economice, dar cu respectarea normelor de siguranţă sanitară. În acest sens Direcţiile Sanitare vor da un aviz pentru orice activitate economică ce urmează a se relua/desfăşura în spaţiu închis.

Nu este necesar aviz DSP pentru activităţile economice în aer liber, pe şantiere de construcţii. Nu redeschideţi şcolile până pe 15 Iunie. Nu reluaţi zborurile dinspre şi către destinaţii care au fost focare ale infecţiei cu SARS-COV-2. Întăriţi măsurile de carantină. Şi încă odată, măriţi numărul de testări la 10 – 15 mii pe zi.”, a adăugat fostul șef de stat.

Peste 10.000 de cazuri infectate cu coronavirus în România

Klaus Iohannis a anunțat miercuri o relaxare a restricțiilor după 15 mai, adică după încetarea stării de urgență. Dar există riscul unei contaminări în masă dacă după această dată ar fi o relaxare generală şi s-ar permite evenimente cu un număr de sute de persoane, explică ministrul de Interne Marcel Vela. Acesta a punctat că este posibil ca în luna august să aibă loc o relaxare a condiţiilor, astfel încât evenimente cu mai mult de 8 persoane să poată avea loc.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor infectate cu coronavirus a ajuns la 10.096, dintre acestea, 2.478 au fost declarate vindedcate și vindecate. Totodată, până astăzi, 527 de persoane infectate cu coronavirus au decedat. La ATI, sunt internate la momentul actual 236 pacienți. În carantină instituționalizată sunt 12.226 persoane, iar alte 28.131 sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: