Redactia.ro
Home » Homepage » Traian Băsescu, internat de urgență. Cu ce probleme de sănătate se confruntă fostul președinte al României

Traian Băsescu, internat de urgență. Cu ce probleme de sănătate se confruntă fostul președinte al României

GALERIE FOTO (5) Traian Băsescu a fost internat de urgență

Probleme de sănătate pentru Traian Băsescu. Fostul președinte al României și actual europarlamentar, a fost internat la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila” din București.

Evenimentul a avut loc vineri seara, pe data de 26 ianuarie 2024, când Traian Băsescu a ajuns de urgență la spital și a fost plasat în secția de Infecțioase a instituției. Fostului lider îi vor fi efectuate analize detaliate, iar tratamentul adecvat va fi inițiat în funcție de diagnosticul final.

Traian Băsescu a fost internat de urgență

Medicii au confirmat faptul că Traian Băsescu suferă de o viroză pulmonară puternică, iar în prezent, acesta primește tratament adecvat, manifestând o îmbunătățire semnificativă a stării sale de sănătate, conform informațiilor oferite de Click.ro. La vârsta de 72 de ani, fostul președinte al României și actual europarlamentar se confruntă și cu alte probleme de sănătate, ceea ce adaugă complexitate situației sale medicale. Cu toate acestea, eforturile medicilor și tratamentul aplicat au contribuit la stabilizarea stării sale, iar comunitatea își exprimă speranța pentru o recuperare rapidă și deplină a liderului politic.

Conform informațiilor furnizate de Playtech.ro, această internare survine la câțiva ani distanță de la un incident medical anterior, în 2020, când surse apropiate fostului președinte au dezvăluit că acesta ar fi suferit un accident vascular cerebral (AVC).

În acel moment, Traian Băsescu a fost supus unei intervenții chirurgicale de urgență la Spitalul Charles de Gaulle din Paris. Comunitatea își exprimă acum îngrijorarea și își dorește o recuperare rapidă și completă pentru fostul președinte.

Traian Băsescu a fost supus mai multor intervenții chirurgicale în trecut

Un moment semnificativ a avut loc în 2022, când fostul președinte al țării a fost internat la Bruxelles în urma unor simptome severe. În cadrul investigațiilor medicale, s-a constatat că Traian Băsescu suferea de bronhopneumopatie cronică și insuficiență respiratorie, o afecțiune care poate implica dificultăți în procesul de respirație.

„Eu am făcut o operație în care m-a operat un chirurg foarte tânăr care a ajuns profesor șef de secție. Mi-a înlocuit aorta. O operație pe care nu o putea face nimeni. Nu era român, dar nici francez. Acest profesor, deși foarte tânăr nu a fost cenzurat de sistemul de profesori care este la noi și care nu lasă niciun tânăr să se ridice”, a dezvăluit Traian Băsescu la acea vreme.

După retragerea din funcția de președinte al țării, Traian Băsescu a ales să se retragă și din lumina reflectoarelor, evitând implicarea în activitățile politice din țară și orientându-se către rolul său de europarlamentar.

Într-un alt context, în 2022, justiția românească a emis o hotărâre conform căreia Traian Băsescu a fost colaborator al Securității în perioada comunistă. Această decizie a avut consecințe semnificative pentru fostul președinte, pierzând locuința de protocol și protecția oferită de Serviciul de Protecție și Pază, precum și toate privilegiile asociate poziției sale anterioare în stat.

Traian Băsescu a fost președinte al României în două mandate, primul între 2004 și 2014 și al doilea între 2014 și 2019. Anterior, a avut o carieră militară în Marina Română, atingând gradul de căpitan de corvetă. Ulterior, Traian Băsescu s-a implicat în politica românească, devenind primar al municipiului București în perioada 2000-2004.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: