Redactia.ro
Home » Știri » Cu ce avere se mândrește în prezent Traian Băsescu. Fostul președinte nu duce lipsa banilor, după eliminarea privilegiilor

Cu ce avere se mândrește în prezent Traian Băsescu. Fostul președinte nu duce lipsa banilor, după eliminarea privilegiilor

GALERIE FOTO (2)

Declarația de avere a fostului președinte Traian Băsescu dezvăluie o imagine complexă a veniturilor și averii sale în anul 2022. Potrivit documentului, veniturile sale provin din diverse surse, fiind un amestec de salarii, pensii, investiții și obiecte de valoare.

Din punct de vedere al veniturilor sale din Parlamentul European, se pare că Băsescu a avut o situație financiară stabilă, obținând un venit de peste 150.000 de euro într-un an. Această sumă include un salariu de 88.140 de euro, precum și alte compensații, cum ar fi suma de 91.388 de euro pentru „diurnă deplasare, diurnă de distanță și misiuni”, alături de o sumă forfetară de 57.538 de euro.

Ce pensie are Traian Băsescu

În ceea ce privește pensia sa, aceasta a fost influențată negativ, datorită pierderii pensiei speciale de fost președinte, care în mod normal ar fi fost mai mare. Cu toate acestea, Băsescu a încasat o pensie de 82.092 de lei pentru anii săi de activitate în câmpul muncii.

Averea lui Băsescu este reprezentată și de investițiile sale. Documentul arată că a avut venituri din titluri de stat, aducându-i încasări de 87.612 de lei și 7.425 de lei, precum și 10.642 de lei din acțiunile deținute la ROMGAZ. Totodată, fostul președinte a arătat un interes deosebit pentru hârtiile de valoare, cum ar fi titlurile de valoare, certificatele și obligațiunile, toate fiind deținute la Ministerul de Finanțe și evaluându-se la 2,39 milioane de lei și 411.000 de euro.

Ce proprietăți deține Traian Băsescu

În privința proprietăților imobiliare, Băsescu deține un apartament achiziționat în 2022 în București, alături de un teren intravilan în aceeași zonă. În ceea ce privește vehiculele, deține o singură mașină, fabricată în anul 2012.

Averea sa mai cuprinde și obiecte de valoare, precum ceasuri de aur și oțel în valoare de 70.000 de euro, bijuterii de aur evaluate la aproximativ 50.000 de lei și tablouri în valoare de 25.000 de euro. Cu toate acestea, există și aspecte mai puțin favorabile în declarația sa de avere. De exemplu, se evidențiază o datorie de 496.000 de lei către fiica și ginerele său.

Vă reamintim faptul că lui Traian Băsescu i s-au retras privilegiile de care ar beneficia în mod normal un fost președinte al României. Decizia a fost luată, după ce s-a descoperit că acesta a colaborat cu Securitatea.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: