Redactia.ro
Home » Știri » Tratamente pentru pomii fructiferi. Modalitatea prin care îi aperi de rozătoare și viermi

Tratamente pentru pomii fructiferi. Modalitatea prin care îi aperi de rozătoare și viermi

Ce să pui la rădăcina pomilor fructiferi, ca să facă zeci de kilograme de fructe? Secretul la care apelează doar grădinarii de top

Pomii fructiferi au nevoie de multe lucruri pentru a da roade. Sfârșitul toamnei și începutul iernii este o perioadă crucială a anului pentru controlul preventiv al dăunătorilor la pomii fructiferi. Există mai multe tehnici simple și  eficiente pentru a ține la distanță dăunătorii din pomii fructiferi. În mod convenabil, acestea pot fi realizate după ce ritmul frenetic al sezonului principal de creștere a trecut, ceea ce înseamnă că vă puteți acorda întreaga atenție acestei sarcini importante.

Benzi adezive împotriva moliilor de iarnă

Nu toate moliile zboară, motiv pentru care benzile adezive și clemele de barieră pentru copaci sunt măsuri foarte eficiente împotriva omizilor distructive. Omizile de molie de iarnă sunt adesea vinovate de frunzele hulpave ale prunelor, merelor și ale altor copaci primăvara. De asemenea, ele vor deteriora fructele în curs de dezvoltare, astfel încât acestea fie cad când sunt încă imature, fie cresc deformate, cicatrizate și uneori găurite.

Moliile adulte de iarnă se ascund în sol până toamna târziu, când ies la suprafață pentru a se împerechea. Odată împerecheată, femela fără aripi se cațără pe trunchiul unui copac și își depune ouăle în ramuri. Ea poate fi oprită de o barieră lipicioasă. Benzile adezive funcționează bine pe copacii cu scoarță netedă, precum prunul meu din fotografia din partea de sus a paginii. Arborii cu scoarță mai fisurată pot fi protejați prin ungerea directă a lipiciului de barieră pentru arbori.

Spălarea de iarnă a pomilor fructiferi

Afidele sunt vizitatori obișnuiți ai pomilor mei în fiecare toamnă, adunându-se pe frunze înainte de căderea lor și depunându-și ouăle în ramuri. Afidele se hrănesc cu lăstarii noi ai pomilor fructiferi și pot provoca dezordinea frunzelor. În cazuri grave, fructificarea poate fi afectată. Este puțin probabil ca infestările minore, în special pe pomii mai mari, să cauzeze probleme majore și pot fi adesea ignorate. În cazul pomilor mai tineri, dacă afidele au reprezentat o problemă în anii anteriori, poate fi necesar să se ia măsuri.

Primul pas este să folosiți un jet de apă pentru a disloca ouăle de afide. Dacă acest lucru nu are succes, încercați o spălare de iarnă organică pe bază de uleiuri vegetale sau de pește. Aceasta va distruge ouăle de afide și alți dăunători care iernează peste iarnă. Pentru a fi eficientă, o spălare de iarnă trebuie aplicată la începutul iernii, după ce frunzele au căzut, și din nou primăvara, înainte ca pomii să înceapă să crească.

Expuneți insectele dăunătoare care iernează peste iarnă

Unii dăunători vor ierna în litiera de frunze sau în solul din jurul pomilor fructiferi, astfel încât să fie aproape de sursa lor de hrană când vine primăvara. O bună igienă a grădinii este răspunsul. Greblați toate frunzele căzute și compostați-le departe de pomii dvs. pentru a zădărnici dăunătorii, cum ar fi gărgărița florilor de măr, care poate distruge florile și vă poate ruina recolta de fructe.

Dacă pomii dvs. sunt înconjurați de pământ și nu de iarbă, greblați în jurul lor pentru a expune la ger și la păsări pupele de hibernare ale unor insecte, cum ar fi muște de fierăstrău.

Preveniți scoarța inelară de către iepuri și alte rozătoare

Coaja de copac este adesea ronțăită de iepurii, șoarecii și alte rozătoare înfometate. Dacă aceștia reușesc să dezlipească scoarța pe toată circumferința trunchiului (cunoscută sub numele de „scoarță inelară” sau de „inelare”), acest lucru împiedică transportul carbohidraților din fotosinteză către rădăcini și, de obicei, este fatal.

Încurajați prădătorii de dăunători

Larvele de dantelării, de gărgărițe și de colibri sunt devoratori vorace de dăunători. Dacă vremea permite, perioada dintre toamnă și primăvară este un moment bun pentru a înființa mai multe flori perene bogate în nectar pentru a atrage acești și alți prădători de dăunători. Încercați pentru început bugle (Ajuga reptans), astre, margarete sau lavandă.

Asigurați-vă că oferiți habitate de iernare, astfel încât prădătorii să fie la îndemână pentru a interveni atunci când dăunătorii încep să devină o pacoste anul viitor – grămezi de pietre sau crengi, garduri vii și tulpini goale de plante, toate acestea sunt habitate excelente sau puteți face un hotel pentru insecte.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: