Redactia.ro
Home » Știri » Tratamentul împotriva coronavirusului, fabricat în România. Ce spune Dr. Alexandru Rafila

Tratamentul împotriva coronavirusului, fabricat în România. Ce spune Dr. Alexandru Rafila

Tratament coronavirus

Medicul Alexandru Rafila a vorbit despre tratamentul Remdesivir, folosit în Statele Unite ale Americii în combaterea coronavirusului. 

Tratamentul împotriva coronavirusului, fabricat în România

Peste 100 de pacienți din mai multe țări din lume au fost declarați vindecați de coronavirus după ce au fost tratați cu medicamentul american Remdesivir. Potrivit unor surse, pacienții vindecați se aflau în stare gravă.

Alexandru Rafila a declarat luni seara, că medicamentul Remdesivir este un antiviral care a fost fabricat pentru combaterea virusului Ebola, dar nu s-a dovedit prea eficace pentru acesta. Potrivit acestuia, acest tratament dă roade în tratarea pacienților infectați cu coronavirus.

Primul spital care a folosit acest tratament a fost cel din Chicago, unde 120 de pacienți s-au vindecat de coronavirus.

Ce e interesant e că studiul de fază III, care întrunește 4.000 de pacienți din toată lumea, 2.400 din ei cu forme grave, a avut un prim răspuns. Primul site care a terminat studiul clinic a fost Spitalul din Chicago, unde sunt tratați astfel de pacienți. n rest, toți pacienții s-au vindecat într-un interval nu mai lung de o săptămână”, a transmis Alexandru Rafila.

Tratamentul Remdesivir va fi fabricat în România

Conform medicului Rafila, durata tratamentului a fost scurtă și se testează două scheme terapeutice, una de cinci zile, alta de zece zile. Acest medicament ar putea fi fabricat și în România dacă va fi aprobat ca medicament al infecției cu coronavirus.

Celelalte medicamente pe care le folosim în momentul de față sunt mai puțin legate de replicarea virală, de înmulțirea virusului. Mai degrabă sunt implicate în reducerea efectelor infecției, cum este Hidroxiclorochina. În paralel se testează și alte antivirale, unele dintre ele provin din Japonia, China. Cred că la toate aceste tratamente antivirale ar trebui să avem un răspuns începând din toamnă. Atunci cred că Remdesivirul ar putea să fie deja autoritzat și să fie fabricat”, a spus Rafila.

Numărul persoanelor infectate cu coronavirus se apropie de 9.000 de cazuri în România, iar bilanțul persoanelor decedate a ajuns la 482.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: