Salata de boeuf este nelipsită de pe masa de Crăciun, așa că este necesar să știi cum se prepară această rețetă și mai ales cum să o decorezi ca să îți impresionezi invitații.
Cum se face salata de boeuf. Rețeta pas cu pas
Pentru că numele însuși vine de la carnea de vită, rețeta originală de salată de boeuf conține carne de vită. Pentru aceasta, trebuie mai întâi să fierbem carnea de vită, iar apoi putem pregăti rețeta noastră.
Iată de ce ingrediente avem nevoie
Pentru supă de vită:
800 g carne de vită cu os pentru supe, ciorbe – cca. 500 g carne
3 L apă rece
2 lingurițe de sare
500 g zarzavat : morcovi, rădăcina de pătrunjel, pastarnac și o țelină mică
o ceapă
1 linguriță boabe de piper negru
Alte ingrediente:
150 g castraveți murați
150 g mazăre verde din conservă
250 g cartofi fierți în coajă
Maioneză din 3 gălbenușuri, 3 lingurițe cu vârf de muștar și 200 ml ulei
Decor (opțional)
gogoșari murați
castraveți murați
măsline rondele fără samburi
2-3 ouă fierte
pătrunjel verde
maioneză
Cum se face salata de boeuf
După ce fierbem carnea, într-o oală sub presiune, timp de 20 de minute, putem să ne apucăm să tăiem toate ingredientele. Aceasta este partea cea mai migăloasă, dar vestea bună este poți tăia legumele cât de mari sau mici vrei tu.
Ca să facem maioneza, avem nevoie de 3 gălbenușuri, 3 lingurițe cu vârf de muștar și 200 ml ulei. Punem doar 70 de ml de ulei, ca să nu fie prea grasă, ci doar cremoasă.
Cum să decorăm salata de boeuf. Idei prețioase
Dacă nu mai știi cum să ornezi salata de boeuf, iată câteva idei.
Taie albușul în fâșii, iar gălbenulul sfarmă-l. Așeză-le în așa fel încât să arate ca niște margarete. Punem niște frunze de salată jos și niște mărar deasupra, ca în fotografie.
O altă idee care arată foarte bine este să pui morcov pe totată suprafața salatei de boeuf, iar apoi să creezi niște crini din albuș de ou și castraveți, ca aici:
Poţi, de asemenea, să faci un om de zăpadă din jumătăți de albuș de ou, decorat cu fâșii de castrveți murați.