Redactia.ro
Home » Știri » Trei greșeli majore pe care gospodinele le fac în bucătărie. Tu obișnuiești să faci asta?

Trei greșeli majore pe care gospodinele le fac în bucătărie. Tu obișnuiești să faci asta?

Fiecare dintre noi are anumite obiceiuri în bucătărie sau în ceea ce privește curățenia. Adesea, adoptăm în mod inconștient metode de a face lucruri de la rudele noastre și de la alte persoane din jurul nostru, implementându-le în mod inconștient în rutina noastră de ani de zile. În același timp, presupunem că, deoarece aceste metode sunt utilizate de mult timp, ele trebuie să fie eficiente și numai adevărate. Ei bine, uneori majoritatea fac unele lucruri greșit. Iată trei dintre ele pe care multe gospodine le fac.

Decongelarea cărnii la temperatura camerei

Pentru a dezgheța mai repede carnea, avem tendința să o lăsăm pe blat la temperatura camerei. Cu toate acestea, aceasta nu este cea mai bună opțiune. Reproducerea bacteriilor se accelerează în astfel de condiții. Este mult mai sigur să dezghețați produsele din carne în frigider, cred experții . Poate dura ceva mai mult timp, dar carnea va fi proaspătă și răcită. O altă opțiune mai rapidă și mai puțin consumatoare de timp este dezghețarea în  apă rece. Pentru aceasta, trebuie să plasați carnea într-un pachet etanș și să o puneți într-un recipient cu apă. Asigurați-vă că schimbați apa din recipient la fiecare jumătate de oră.

Marinarea cărnii mai mult de 12 ore

Din anumite motive, se crede că cu cât carnea se ține mai mult la marinat, cu atât va deveni mai gustoasă și mai suculentă. De fapt, păstrarea cărnii la marinat prea mult timp o face ca de cauciuc, nu fragedă. De vină este acidul , care se adaugă la marinat sub formă de oțet sau lămâie. Pentru ca orice carne să capete un gust picant fără a-i prăbuși textura, este suficient să o marinezi timp de 20 de minute.

Clătiți legumele cu apă în loc să le spălați cu mâinile

Toată lumea știe că legumele ar trebui spălate înainte de a fi fierte. Dar pur și simplu ținându-le sub un jet de apă, amestecându-le încet într-o strecurătoare nu este suficient. Poate că asta ajută la îndepărtarea murdăriei vizibile, dar lucruri precum pesticidele, microbii și murdăria înrădăcinată nu vor fi spălate, coform brightside.me. Principalul lucru de reținut atunci când spălați legume și fructe este acțiunea mecanică, spun cercetătorii  – este necesar să frecați fructele și legumele sub apă cu mâinile. Un alt  sfat din partea experților este de a înmuia legumele și fructele în apă cu adaos de sodă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: