Redactia.ro
Home » Stil de viață » Trei motive să mergi la Cazanele Dunării și să nu regreți că ai făcut asta

Trei motive să mergi la Cazanele Dunării și să nu regreți că ai făcut asta

Cazanele Dunării reprezintă una dintre cele mai frumoase destinații turistice de la noi din țară, care merită văzute cel puțin o dată în viață. Dacă vreți să aveți o escapadă, dar fără a părăsi țara, atunci o vizită la Cazanele Dunării este perfectă!

De ce să mergi în vacanță la Cazanele Dunării

Cazanele Dunării sunt compuse din Cazanele Mari și Cazanele Mici și se află în Parcul Național Porțile de Fier. Este o destinație perfectă pentru oricine, inclusiv pentru cei cu copii, pentru că sunt multe atracții turistice, la care se poate ajunge ușor pe jos sau cu mașina.

Cel mai important și mai atractiv monument istoric din zonă este statuia lui Decebal. Acesta este sculptat în stâncile din Cazanele Mici. Este impresionantă de-a dreptul, fiind cea mai mare sculptură din Europa. Aceasta are o înălțime de 55m și o lațime de 25 m, ceea ce o face comparativă ca dimensiuni cu statuia lui Iisus din Rio de Janeiro și chiar este mai înaltă decât aceasta. La fel, statuia lui Decebal se poate compara cu Statuia Libertății din SUA.

Ce obiective turistice poți vizita la Cazanele Dunării

Un alt obiectiv turistic este Tabula Traiana, un monument vechi de peste 2.000 de ani. Este vorba de un o construcție realizată la dorința împăratului Traian, atunci când trupele romane erau în drum spre Dacia, în anul 105. Are o înălțime de patru metri și o lățime de circa doi metri.

Ce mai poți vizita dacă este la Cazanele Dunării este Peștera Ponicoava. Aceasta este situată pe malul stâng al Dunării, pe cheile Ponicoavei. Această peșteră are o lungime de un kilometru și o adâncime de 60 de metri. Este mai greu accesibilă, iar pentru a o vizita este nevoie de o barcă. Pe lângă faptul că este o atracție turistică ce merită văzută, Peștera Ponicoava este rexervație speologică, ceea ce înseamnă că are un statut special față de alte peșteri, prin faptul că conține ceramică foarte veche și fosile ale unui urs de cavernă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: