Redactia.ro
Home » Știri » Trei surori din Botoşani învață la lumina lumânării, pe stomacul gol: „Dacă am avut ce mânca, am mâncat. Dacă nu, am tăcut”

Trei surori din Botoşani învață la lumina lumânării, pe stomacul gol: „Dacă am avut ce mânca, am mâncat. Dacă nu, am tăcut”

GALERIE FOTO (10) Trei surori din Botoşani învață la lumina lumânării, pe stomacul gol: „Dacă am avut ce mânca, am mâncat. Dacă nu, am tăcut”

Trei surori din Botoşani învață la lumina lumânării. De multe ori, cu stomacul gol, pentru că nu au ce mânca. Cu toate acestea, în ciuda lipsurilor, copilele se țin de școală și au planuri mari pentru viitor. Iată povestea lor.

Trei surori din Botoşani învață la lumina lumânării, pe stomacul gol: „Dacă am avut ce mânca, am mâncat. Dacă nu, am tăcut”

Roxana, Denisa și Elisabeta. Trei surori care împart aceeași bucată de pâine și aceeași lumânare, atunci când învață.

„Cel mai mult îmi doresc lumină”, a spus Roxana.

Copila are 13 ani și vrea să se facă asistentă medicală atunci când va fi mare. Și Denisei, sora mijlocie, îi place să învețe. Cel mai mult, preferă engleza. Elisabeta, de asemenea, iubește cărțile și citește cât de mult apucă. Pe parcursul lunilor de iarnă, mezina se grăbește să ajungă acasă de la școală doar ca să mai prindă lumină naturală și să parcurgă câteva pagini.

„Dacă am avut ce mânca, am mâncat. Dacă nu, am tăcut. Dumnezeu nu doarme niciodată”, a spus tatăl celor trei fete.

Părinţii fetelor abia se descurcă cu banii. Mama nu munceşte, iar tatăl lucrează doar vara. Pe timp de iarnă, îşi mai ajută vecinii din sat pentru un ban în plus, potrivit Antena 3 CNN, dar nu e ceva sigur sau stabil. Bărbatul ar vrea să le ofere mai mult celor dragi, dar nu are cum să strângă prea mulți bani.

„Cu bănuții pe care îi câștig acolo nu pot să îmi trag lumină, să fac o fântână. De plouat, mă plouă în casă. Am luptat, dar fără rost”, spune tatăl fetelor, potrivit sursei.

„Acum am rămas fără niciun braț de lemne. Noroc că este mai călduț afară. Mai avem aici la gârlă, mai tăiem de acolo. Ne rugam la Dumnezeu să fie cald”, a mai spus tatăl, conform sursei.

În România, sunt peste 50.000 de gospodării fără curent electric, iar aproximativ 7.000 dintre ele se află în zone izolate, a relatat Antena 3 CNN.

Trei surori din Botoşani învață la lumina lumânării, pe stomacul gol: „Dacă am avut ce mânca, am mâncat. Dacă nu, am tăcut”
Foto: Antena 3 CNN
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: