Redactia.ro
Home » Știri » Ce au prins trei tineri pe malul râului Bârzava. Oamenii au rămas șocați: „Un monstru de zeci de kilograme”

Ce au prins trei tineri pe malul râului Bârzava. Oamenii au rămas șocați: „Un monstru de zeci de kilograme”

GALERIE FOTO (5) Trei tineri au prins cu mâinile goale un monstru de câteva zeci de kilograme.

Ce au prins trei tineri pe malul râului Bârzava.  Zeci de oameni din cartierul Măgura din orașul Bocșa s-au adunat, ieri, pe malul râului Bârzava, după ce trei tineri au prins un pește de câteva zeci de kilograme.

Ce au prins trei tineri pe malul râului Bârzava. Oamenii au rămas șocați: „Un monstru de zeci de kilograme”

Mulți oameni din cartierul Măgura din orașul Bocșa s-au strâns ieri, pe malul râului Bârzava, după ce trei tineri au prins cu mâinile goale un adevărat „monstru”. Cei trei tineri au plecat la scăldat într-o baltă de pe malul râului Bârzava și au observat peștele uriaș care se mișca în apă. După ce și-au dat seama că este vorba despre un somon lung și aproape doi metri, tinerii au intrat în apă cu mâinile goale și au adus „monstrul” la mal.

La scurt timp,vestea despre prinderea peștelui uriaș s-a răspândit în cartierul Măgura, iar zeci de oameni au mers pe malul râului să vadă cu ochii lor ce s-a întâmplat. Astfel, măgurenii s-au strâns să vadă peștele urias și să ajute la transportul lui. Cei prezenti s-au bucurat foarte mult când tinerii au spus că peștele va fi gătit și împărțit membrilor comunității.

Cea mai rară specie de pește din Europa, trăiește în România

Un pește despre care s-a crezut că a dispărut din apele României a fost redescoperit. Aspretele a fost descoperit în răul Vâlsan din Muntii Făgăraș. Aspretele este protejat prin lege în România, fiind o specie considerată fosilă vie, cu o vechime de peste 65 de milioane de ani. Este considerat cel mai rar pește din Europa și după unele estimări, chiar din lume.

Aspretele

Pe râul Vâlsan, singurul loc unde aspretele mai supraviețuiește, a fost construită o hidrocentrală. Prin variațiile mari ale debitului râului, această amenajare amenință grav specia și a dus la scăderea catastrofală a efectivelor sale.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: