Redactia.ro
Home » Știri » Trotinetele electrice, interzise de o țară din Europa. Motivul incredibil pentru care li s-a declarat război

Trotinetele electrice, interzise de o țară din Europa. Motivul incredibil pentru care li s-a declarat război

Începând cu anul viitor, trotinete ar putea să dispară din Danemarca și mai exact din centrul capitalei Copenhaga. Acesta restrictive vizează în principiu trotinetele electrice care se pot închiria de pe stradă.

Autoritățile de la Copenhaga riscă să irite fanii trotinetelor electrice dacă intenționează să introducă restricții cu privire la folosirea acestora. Motivul este unul interesant și se leagă de bătrânii orașului, care sunt nevoiți să circule cu greu pe trotuarele unde se parchează de obicei trotinetele electrice. „Nu vă mai fi posibilă închirierea sau parcarea unei trotinete electrice în cele mai multe dintre zonele cele mai aglomerate din Copenhaga începând de la 1 ianuarie 2021”, potrivit reprezentanţilor serviciului tehnic şi ai de la Serviciul de Mediu din cadrul Primăriei din Copenhaga, Danemarca, care au transmis un comunicat jurnaliştilor de la AFP.

Trotinele electrice, interzise în centrul istoric

O bună parte din trotinetele electrice se găsesc parcate pe străduțele centrului istoric din Copenhaga, motiv pentru care, acestea vor fi interzise începând cu anul viitor. Autoritățile au ținut cont de plângerile cetățenilor, care s-au declarat nemultumiți de haosul de pe trotuare, cauzat de zecile de trotinete electrice parcate haotic. Consiliul Municipal din Copenhaga este cel care va aproba decizia de a interzice trotinetele electrice în capitală, mai ales că multe dintre ele sunt lăsate la pământ, în loc să fie parcate în mod corespunzător.

Și alte țări au interzis trotinetele electrice

În noiembrie 2019, Singapore intezicea folosirea trotinetelor electrice în oraș, și asta din cauză că utilizatorii nu respectau regulile de parcare impuse. Decizia autorităților din Singapore a venit imediat după ce Franța și Germania au interzis și ele utilizarea acestor vehicule. În principiu, lipsa de respect cu privire la folosirea trotinetelor electrice în fața pietonilor și a altor participanți la trafic a stat la baza interzicerii acestora în țările mai sus menționate. In plus, si autoritatile din Romania i-au amendat pe cei care nu respecta regulile de circulatie atunci cand folosesc trotinetele electrice.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: