Iată trucul impresionant prin care poți păstra cozonacul proaspăt mult timp, după Paște. Nu o să crezi, dar rezultatul o să te surprindă cu adevărat.
Trucul impresionant prin care poți păstra cozonacul proaspăt mult timp, după Paște. Nu o să crezi, dar rezultatul o să te surprindă
Toată lumea iubește să mănânce cozonaci și toate gospodinele care se respectă obișnuiesc să îi prepare de Paște sau de Crăciun. Unele fac atât de mulți cozonaci că mai și rămân după Paște, astfel că trebuie să știe neapărat acest truc, ca să păstreze preparatul proaspăt pentru cât mai mult timp.
Iată cum să procedați și care este trucul. Faceţi o tăietură în partea de sus a cozonacului şi turnaţi un sirop din zahăr şi apă pregătit dinainte, iar mai apoi puneţi cozonacul într-un cuptor încins pentru aproximativ 20 de minute, cât se absoarbe siropul. Apoi, scoateţi tava. Rezultatul, spun mulți, este de-a dreptul surprinzător. Cozonacul este din nou moale, de parcă tocmai ar fi fost copt, scrie Rador, citând actualno.com.
Ce să faci cu nuca înainte să o pui în cozonac. Greșeala comisă de multe gospodine
Cozonacul are o textură moale și pufoasă, iar nucile adaugă un plus de savoare. Aroma dulce și textura delicioasă a cozonacului cu nucă aduce amintiri plăcute pentru mulți oameni, făcându-l un desert foarte apreciat și iubit. Pentru că urmează Paștele și multe gospodine se pregătesc să pună pe masă tradiționalul cozonac cu nucă vă aducem la cunoștință o greșeală foarte des întâlnită în prepararea acestui preparat iubit de toți!
Pentru a oferi o combinație perfectă de gusturi și texturi, asigurați-vă că nu veți adăuga nucile în cremă imediat după ce le curățați și le mărunțiți. Experții în arta culinară recomandă să coacem nucile înainte de a le adăuga în rețeta noastră preferată de cozonac. Sâmburii de nucă conțin o cantitate importantă de grăsime și apă, ceea ce poate afecta calitatea coacerii aluatului. De aceea, coacerea nucilor înainte de a le adăuga în cozonac este esențială pentru a evita aceste probleme. Această tehnică va contribui la obținerea unui gust mult mai intens și aromat!
Continuare o puteți citi aici.