Iata trucul pe care îl folosește Scărlătescu pentru ca sarmalele lui să aibă o aromă aparte. Ți se topesc în gură, atât ies de bune
- 4 kg de carne tocata de porc
- 500 g orez
- 2 kg ceapa
- 40 g piper
- 45 g sare o bucată de afumătură bulion frunze de varză murată cimbru foi de dafin
Se toacă ceapa mărunt, iar apoi o punem într-o tigaie la călit până prinde o culoare ușor aurie și o lăsăm puțin la răcit.
„Apoi o amestecăm cu carnea tocată, orezul spălat în prealabil, cimbru, sare, piper. Între timp, alegem cele mai frumoase frunze de varză murată. Împăturim cu grijă conţinutul. După ce am terminat de făcut sarmalele, tocăm varza murată şi o amestecăm cu bulion’, spune chef Scărlătescu.
Vedeta de la Chefi la cuțite recunoaște că trucul lui este faptul că pune în oala de sarmale o bucată generoasă de afumătura, pentru ca sarmalalele să prindă un aromă aparte.
‘Este momentul să punem totul în oală. Mai întâi aşezăm un strat de varză, peste care adăugăm câteva foi de dafin, după care aşezăm în mijloc o bucată generoasă de afumătură şi începem să punem un strat de sarmale. Repetăm cu un strat de varză şi unul de sarmale până când umplem oala. Adăugăm apă şi un pic de ulei, după care le băgăm la cuptor’, a mai explicat îndrăgitul bucătar.
Sarmalele se vor lăsa a fiert mai bine de 4 ore, iar apoi sunt gata de mâncat.
Pofta buna!