Redactia.ro
Home » Știri » Trucul pe care trebuie să îl știi dacă varza murată face floare! Este la îndemâna oricui

Trucul pe care trebuie să îl știi dacă varza murată face floare! Este la îndemâna oricui

Câtă aspirină se pune, de fapt, la varza murată? Sigur nu știai 

Multe gospodine obișnuiesc să pună varză la murat pentru sezonul rece, însă aceasta poate fi dificil de menținut proaspătă și bună pentru consum. Iată ce trebuie să știi dacă varza murată face floare. Trucul la care poți apela.

Trucul la care poți apela dacă varza murată face floare

Uneori se poate întâmpla ca varza pusă la murat să înceapă să facă floare. Pentru a opri acest proces și a te asigura că varza se menține proaspătă ai nevoie doar de câteva tablete de aspirină pe care le vei sfărâma și le vei adăuga în butoi. Dacă nu dorești să apelezi la un produs farmaceutic, atunci este bine de știut că hreanul are, la rândul său, capacitatea de a opri procesul de fermentație. Cheia pentru ca varza murată să reziste cât mai mult este reprezentată de temperatură: butoiul trebuie păstrat la cel mult zece grade Celsius.

Bucătarul Cristi Dobre are un alt truc de care gospodinele pot ține cont pentru ca varza murată să rămână tare și să nu-și piardă din fermitate. În plus, el a împărășit și un mic truc prin care varza nu devine acră și-și menține proprietățile pentru timp îndelungat.

„La varza murată, păstrarea ei un timp mai îndelungat este posibilă dacă adăugăm din când în când câte o bucată de zahăr. Varza nu se acrește tare în cazul în care în butoi se pune o bucată de lemn de mesteacăn”, a dezvăluit bucătarul Cristi Dobre.

De ce este benefic consumul de varză murată

Varza albă este bogată în vitamine, mai ales în provitamina A, vitaminele C şi E, dar şi în fibre, elemente care asigură sănătatea celulelor. Vitaminele B1, B2, B3, B5, B6, B9 sunt şi ele prezente în compoziția acestei legume.

Fibrele sunt compuse în cea mai mare parte din celuloză, iar gama de minerale este formată din calciu, magneziu, fier, dar şi oligoelemente precum iod, cupru, mangan, sulf.

De exemplu, consumul a 200 de grame de varză asigură organismului necesarul zilnic de vitamina E şi vitamina A.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: