Postul Paștelui a început, iar credincioșii vor trebui să nu consume preparate pe bază de carne, lactate sau ouă timp de 40 de zile. Postul Paștelui nu este ușor de ținut, însă gospodinele au zeci de rețete pe care le vor pune în practică pentru a avea un meniu cât se poate de variat. Iată ce ingredient trebuie să adăugați în sarmalele de post pentru ca ele să aibă un gust excepțional!
Ingredientul secret al celor mai bune sarmale de post
Este un lucru cunoscut faptul că sarmalele sunt unul dintre felurile preferate de mâncare ale românilor. Din fericire, ele pot fi consumate chiar și în perioada postului dacă conținutul de carne este înlocuit, de exemplu, cu orez sau ciuperci. Iată, însă, ce trebuie să adăugați acestora pentru ca gustul să fie unul delicios, chiar și pe placul celui mai pretențios musafir.
Conform gospodinelor din Moldova, ingredientul secret pentru a obține cele mai delicioase sarmale este mălaiul. Nu trebuie decât să adăugați în comoziția sarmalelor o lingură sau două de mălai pentru ca acestea să aibă un gust inconfundabil!
În plus, este important ca frunzele de varză pe care le folosiți pentru sarmale să fie ținute într-un vas cu apă rece pentru a nu fi prea sărate. Un alt ingredient care poate da un gust aparte sarmalelor este morcovul. Puteți rade un morcov și să-l amestecați cu restul compoziției pentru a vă asigura că acesta va căpăta un gust deosebit.
Pateul vegetal, de post, un adevărat pericol pentru sănătate
În perioada postului este indicat să consumăm linte, semințe de chia, sfeclă roșie, avocado, varză călită, brocolli. Pe de altă parte, medicii nutriționiști ne recomandă să nu achiziționăm pate vegetal pentru că acesta este, de cele mai multe ori, plin de e-uri, fiind procesat intens.
„Produsele de post, în majoritatea lor, sunt dezechilibrate din punct de vedere nutrițional, din cauza numărului mare de aditivi alimentari și al conținutului ridicat de sare. În cazul produselor de post, ingredientul principal trebuie să fie constituit din una sau mai multe legume, nicidecum din apă sau ulei vegetal, așa cum s-a constatat în cazul pateului vegetal”, a declarat Conf. Univ. Dr. Stanciu Costel, Președinte APC România, potrivit APC România.