Redactia.ro
Home » Stil de viață » Trucuri care îți vor schimba viața! Doar așa reduci factura la energie

Trucuri care îți vor schimba viața! Doar așa reduci factura la energie

Trucuri care îți vor schimba viața! Doar așa reduci factura la energie

Trucuri care îți vor schimba viața! Doar așa reduci factura la energie. Iată detaliile!

Trucuri care îți vor schimba viața

Prețul energiei este într-o continuă creștere, iar aceasta poate avea un impact semnificativ asupra facturilor noastre la electricitate. Din fericire, există unele mici modificări pe care le putem face în casa noastră pentru a reduce consumul de energie și implicit pentru a diminua costul facturilor la energie.

Doar așa reduci factura la energie

Primul lucru pe care ar trebui să-l facem este să fim conștienți de consumul real al anumitor aparate electrice din casă. Electrocasnicele și dispozitivele electrice pot fi consumatoare mari de energie chiar și atunci când se află în modul standby. Pentru a reduce costul facturilor la energie, este important să ținem cont de următoarele cinci dispozitive.

Încălzirea electrică este o opțiune populară în ultimii ani, dar costul utilizării acesteia poate varia. Pentru a economisi bani, putem scădea temperatura cu 2°C între orele 20:00 și 8:00, de la 20 la 18°C. Aceasta poate reprezenta o economie semnificativă de energie.

Boilerul este un alt dispozitiv care poate consuma o cantitate mare de energie. Acesta este folosit pentru a încălzi o cantitate mare de apă și menține-o la o temperatură ridicată. Pentru a reduce consumul, este recomandat să facem dușuri mai scurte și să setăm temperatura boilerului între 50°C și 60°C.

Frigiderul este esențial în orice gospodărie și consumul său poate corespunde, în medie, unui sfert din cheltuielile de energie ale gospodăriei. Pentru a economisi bani, putem seta temperatura frigiderului la +4 și +5°C, ținându-l departe de sursele de căldură și limitând deschiderea ușilor.

Mașina de spălat vase poate deveni un consumator important de energie, mai ales atunci când este utilizată zilnic și încălzește apa înainte de a începe procesul de spălare. Pentru a reduce factura la energie, putem opta pentru „modul eco”, care ne permite să spălăm vasele la o temperatură mai scăzută.

Iluminarea a fost mult timp considerată una dintre cele mai consumatoare surse de energie, dar apariția becurilor LED a redus drastic costul iluminatului de-a lungul anilor. Este recomandat să optăm pentru acest tip de bec și să asigurăm că încăperile sunt iluminate doar când este necesar.

Astfele, prin mici modificări în casă, putem reduce semnificativ factura la energie. Este important să fim conștienți de consumul real al dispozitivelor noastre și să adoptăm gesturi eco-responsabile pentru a economisi energie și bani.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: