Redactia.ro
Home » Stil de viață » Trucuri rapide și sigure pentru curățarea bijuteriilor din aur. Vor fi ca noi, fără să le strici

Trucuri rapide și sigure pentru curățarea bijuteriilor din aur. Vor fi ca noi, fără să le strici

Aurul este un metal prețios, pentru care optează cei care vor să aibă bijuterii de valoare. Cu toate acestea, ele pot să-și piardă strălucirea și să se murdărească în timp, motiv pentru care ne-am gândit să vă prezentăm câteva trucuri la care puteți apela dacă aveți un accesoriu preferat de curățat.

Cum cureți corect bijuteriile de aur

Chiar și bijuteriile de aur se deteriorează în timp și nu mai arată ca la început. Exista, însă, o mulțime de trucuri la care putem apela ca să le facem din nou să strălucească. Avem nevoie de ingrediente pe care le găsim prin gospodărie, deloc costisitoare, dar care chiar fac minuni.

Bicarbonatul de sodiu este un ingredient la îndemână în orice gospodărie și poate fi folosit pentru a curăța bijuteriile de aur. Dă rapid rezultate și nu afectează materialul în niciun fel. Din contră, îl ajută să fie din nou ca la început.

Atenție, însă! Dacă ai pietre prețioase pe bijuterii, curăță-le cu grijă și asigură-te că sunt compatibile cu substanțele de curățare.

Amestecă o linguriță de bicarbonat de sodiu cu puțină apă caldă și formează o pastă. Apoi, aplică pasta pe bijuterie și las-o să acționeze timp de aproximativ 15 minute, după care clătește cu apă caldă și usucă cu o cârpă moale.

Amoniacul este o altă soluție bună, care te ajută să cureți bijuteriile din aur. Amestecă o lingură de amoniac cu două lingurițe de apă caldă și lasă accesoriul tău să se înmoaie în această soluție timp de aproximativ 10 minute. Curăță apoi bijuteria cu o periuță de Dinți și clătește-o cu apă caldă.

Trucuri eficiente pentru bijuteriile de aur

Zaharul pudră este și el o opțiune foarte bună când vine vorba despre curățarea bijuteriilor. Tot ce trebuie să faci este să înmoi bijuteria în apă caldă și să o acoperi apoi cu zahăr pudră. Las-o în această compoziție timp de 10 minute și apoi limpezește bine.

Să nu uităm nici de sare și oțet. Amestecă o lingură de sare cu o jumătate de cană de oțet alb și lasă bijuteria să se înmoaie în această soluție timp de aproximativ 15 minute. Vei vedea apoi că este mai strălucitoare!

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: