Redactia.ro
Home » Stil de viață » Trucuri simple și rapide ca să ai consum mic și să faci economie la factura de curent atunci când folosești aerul condiționat

Trucuri simple și rapide ca să ai consum mic și să faci economie la factura de curent atunci când folosești aerul condiționat

aer conditionat

Aerul condiționat este unul dintre marii consumatori de energie din casă, acesta fiind responsabil pentru circa 17% din consumul anual al unei gospodării, potrivit experților în energie.

Cu toate acestea, nu se poate trăi fără el, mai ales în timpul valului de caniculă. Temperaturile pot deveni greu de suportat în timpul verii, astfel că multe persoane apelează la aerul condiționat, deși riscă să plătească facturi colosale pentru acest confort.

Cum să faci economie la curent când folosești aerul condiționat

Însă, există metode prin care să faci economie la curentul electric, chiar dacă folosești acest aparat electrocasnic. Unul dintre ponturi este să ai instalat un termostat.

Setează aparatul cu un grad mai mult decât o faci de obicei, iar în felul acesta aerul condiționat va înregistra, în timp, un consum mai mic. Diferențele se văd după o perioadă spun specialiștii, nicidecum imediat.

O altă opțiune este cumpărarea unui aparat de aer condiționat cu control din telefon, prin intermediul unor aplicaţii. În plus, sunt utile ferestrele cu protecție solară ce pot reduce cantitatea de căldură absorbită.

Schimbă filtrele aparatului cât mai des cu putință

Aparatul de aer condiţionat trebuie să fie potrivit pentru încăpere. Astfel, acesta trebuie să aibă puterea necesară de răcire/încălzire a spaţiului respectiv. Un aparat cu o putere prea mică va avea o durată de viaţă mai scurtă, pentru că va fi suprasolicitat să răcească/încălzească spaţiul necesar.

Menține aparatul de aer condiționat cât mai curat, de la filtre și până la toate celelalte componente. Așadar, schimbă filtrele cât mai des cu putință. Dacă aparatul tău de aer condiționat este un model vechi, atunci ia în calcul să achiziționezi unul nou, cu o clasă energetică mult mai eficientă, ce te ajută să faci economie.

Ai grijă ca unitatea de ieșire să nu se afle în bătaia directă a soarelui pentru o durată prea mare de timp. Încearcă să folosești draperii de tip blackout, ce previn pătrunderea razelor de soare în cameră, lucru ce va crește considerabil temperatura.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: