Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cum îți cureți aparatul de aer condiționat. Așa îl pregătești pentru vară

Cum îți cureți aparatul de aer condiționat. Așa îl pregătești pentru vară

Cum îți cureți aparatul de aer condiționat

Cum vremea este schimbătoare cu fiecare anotimp, este bine să te pregătești din timp  pentru temperaturi. Singurul lucru care ne mai scapă de căldură pe timp de vară este aerul condiționat, iar pentru a beneficia de acest lucru trebuie să știi când și cum să-l cureți.

Cum îți cureți aparatul de aer condiționat. Așa îl pregătești pentru vară

Aparatul de aer condiționat trebuie curățat des, mai ales pentru sezonul cald. Specialiștii recomandă să se curețe și unitatea interiorară, nu este suficient să se spele doar filtrele.

Aerul din aparat, dacă este plin de praf și de bacterii poate produce afecțiuni oftalmologice, respiratorii și afecțiuni ale plămânilor.

Pentru început trebuie scos aparatul condiționat din priză, iar acest lucru este valabil și în cazul aparatelor care funcționează cu curent electric. În caz contrar, există riscul de electrocutare sau ca aparatul să se strice.

Aparatele de aer condiționat sunt formate din două părți, și anume unitatea interioară, montată pe unul dintre pereții casei și unitatea exterioară, montată pe peretele exterioar al casei sau blocului.

Din cauza condensului, pe unitatea montată pe unul dintre pereții case se depun o mulțime de bacterii și ciuperci sau mucegai care pun în pericol sănătatea.

Aceasta se curăță cu o cârpă umedă, care se înmoaie în apă, oțet sau bicarbonar de sodiu, de asemenea, se poatr folosi și o soluție din apă și spirt.

În momentul în care se șterge aerul condiționat, trebuie să se facă cu mare atenție pentru a nu se împrăștia praful în aer.

Cum se spală masca aparatului

Masca unității interioare a aparatului de aer condiționat se detașează, și este recomandat să se scoată acest obiect atunci când se curăță aparatul.

În așa fel, aparatul condiționat se va șterge mai ușor. Se folosește o cârpă umedă, se spală cu apa și detergent, după care se dezinfectează cu spirt.

Totodată, se poate folosi și o perie îngustă a aspiratorului pentru a curăța și în interiorul casei. În cazul în care nu este uscată, masca nu se pune la locul ei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: