Redactia.ro
Home » Stil de viață » La ce temperatură trebuie să setăm aerul condiționat pentru a nu fi dăunător. Ce spun specialiștii

La ce temperatură trebuie să setăm aerul condiționat pentru a nu fi dăunător. Ce spun specialiștii

aer conditionat

Vara a adus temperaturi foarte mari, chiar caniculare în țara noastră, așa că un aparat de aer condiționat este mai mult decât binevenit în casele noastre. Totuși, sunt niște reguli clare pe care ar trebui să le urmăm cu strictețe, dacă vrem să folosim într-un mod optim aparatul de aer condiționat.

La ce temperatură trebuie să setăm aerul condiționat

Pentru a nu avea o factură la curent enormă, din cauză că nu folosim aerul condiționat așa cum ar trebui, este necesar să știm ce avem de făcut pentru a răcori încăperea și în același timp pentru a evita cheltuielile inutile.

Mai întâi, trebuie să ne asigurăm că filtrele sunt curate. Ele trebuie curățate periodic, pentru a se nu îmbâcsi. Nu numai că ele pot îngreuna capacitatea de funcționare a aerului condiționat, dar ne pot provoca inclusiv probleme de sănătate. Filtrele trebuie curățate de două ori pe an.

Un alt lucru extrem de important este să setăm corect temperatura pentru aerul condiționat.

Ce ne avertizează specialiștii dacă nu folosim corespunzător aerul

Astfel, aceasta trebuie să fie cuprinsă între 21 și 25 de grade Celsius, pentru că așa aparatul de aer condiționat nu este suprasolicitat. Pentru fiecare grad în minus față de valoarea de 21 de grade, factura la curent crește cu 5 sau chiar 7 procente.

De asemenea, temperatura aerului condiționat nu trebuie să fie cu mai mult de 10 grade Celsius mai mare decât cea de afară.

Specialiștii avertizează că un aparat de aer condiționat care nu este folosit corect poate cauza inclusiv probleme de sănătate.

“Deşi folosirea unui aparat de aer condiţionat nu poate cauza răceala, aceasta fiind contractată doar ca urmare a prezenţei unui virus, un aparat de aer condiţionat utilizat sau întreţinut în mod necorespunzător poate cauza simptome similare unei răceli sau chiar alergii”, arată un mesaj al reprezentanților unei companii din domeniu.

Așadar, vara este vital să folosim aparatul de aer condiționat, mai ales în zilele caniculare, dar trebuie să știm care sunt regulile de folosire a acestuia.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: