Redactia.ro
Home » Știri » 3 familii s-au îmbolnăvit de covid într-un mod banal. Ce legătura au aparatele de aer condiționat

3 familii s-au îmbolnăvit de covid într-un mod banal. Ce legătura au aparatele de aer condiționat

GALERIE FOTO (2) Cât consumă, de fapt, un aparat de aer condiționat. Cum reduci factura la energie atunci când e pornit 

Un nou pericol ne paște odată cu creșterea temperaturilor în ceea ce privește răspândirea noului coronavirus. Autoritățile din China prezintă situația a trei familii care s-au îmbolnăvit de covid-19 în cel mai neașteptat mod. Iată care a fost greșeala lor!

Modul neașteptat în care trei familii s-au îmbolnăvit de covid-19

Centrul de Control și Prevenția Bolilor din Statele Unite ale Americii au lansat un semnal de alarmă privind sistemele de climatizare. Totul a pornit după ce un site din China a publicat informația conform căreia aerul condiționat este o nouă sursă de răspândire a virusului.

Trei familii care au stat la mese învecinate într-un restaurant din Guangzhou, în luna februarie, au ieșit pozitive la testul de covid-19. Urmărind la ce riscuri s-au suspus cele trei familii, specialiștii au constatat că singurul lucru pe care îl au în comun aceștia a fost că au stat în bătaia aparatului de aer condiționat în acel restaurant. Așadar, virusul a călătorit prin filtrele de ventilație și a fost răspândit fix cu ajutorul aparatelor de aer condiționat.

Ce recomandă specialiștii în acest caz

Dar cum a fost posibilă infestarea în acest mod? Cercetătorii chinezi sunt de părere că aerul condiționat a răspândit secrețiile sub forma de picături ale unei persoane asimptomatice, anunță Bussiness Insider.

Cum această descoperire nu a putut fi încă cercetată pe larg, specialiștii recomandă creșterea distanței dintre mese și îmbunătățirea sistemului de ventilație. Asta ar putea preveni răspândirea, pe această cale, a virusului covid-19, potrivit Știrilor Protv.

3 familii s-au îmbolnăvid de covid într-un mod banal. Ce legătura au aparatele de aer condiționat
3 familii s-au îmbolnăvid de covid într-un mod banal. Ce legătura au aparatele de aer condiționat

Cât despre cele trei familii, autoritățile anunță că niciun membru nu a suferit complicații ale bolii și s-au vindecat urmând schema de tratament generală.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: