Redactia.ro
Home » Știri » 3 familii s-au îmbolnăvit de covid într-un mod banal. Ce legătura au aparatele de aer condiționat

3 familii s-au îmbolnăvit de covid într-un mod banal. Ce legătura au aparatele de aer condiționat

GALERIE FOTO (2)

Un nou pericol ne paște odată cu creșterea temperaturilor în ceea ce privește răspândirea noului coronavirus. Autoritățile din China prezintă situația a trei familii care s-au îmbolnăvit de covid-19 în cel mai neașteptat mod. Iată care a fost greșeala lor!

Modul neașteptat în care trei familii s-au îmbolnăvit de covid-19

Centrul de Control și Prevenția Bolilor din Statele Unite ale Americii au lansat un semnal de alarmă privind sistemele de climatizare. Totul a pornit după ce un site din China a publicat informația conform căreia aerul condiționat este o nouă sursă de răspândire a virusului.

Trei familii care au stat la mese învecinate într-un restaurant din Guangzhou, în luna februarie, au ieșit pozitive la testul de covid-19. Urmărind la ce riscuri s-au suspus cele trei familii, specialiștii au constatat că singurul lucru pe care îl au în comun aceștia a fost că au stat în bătaia aparatului de aer condiționat în acel restaurant. Așadar, virusul a călătorit prin filtrele de ventilație și a fost răspândit fix cu ajutorul aparatelor de aer condiționat.

Ce recomandă specialiștii în acest caz

Dar cum a fost posibilă infestarea în acest mod? Cercetătorii chinezi sunt de părere că aerul condiționat a răspândit secrețiile sub forma de picături ale unei persoane asimptomatice, anunță Bussiness Insider.

Cum această descoperire nu a putut fi încă cercetată pe larg, specialiștii recomandă creșterea distanței dintre mese și îmbunătățirea sistemului de ventilație. Asta ar putea preveni răspândirea, pe această cale, a virusului covid-19, potrivit Știrilor Protv.

3 familii s-au îmbolnăvid de covid într-un mod banal. Ce legătura au aparatele de aer condiționat
3 familii s-au îmbolnăvid de covid într-un mod banal. Ce legătura au aparatele de aer condiționat

Cât despre cele trei familii, autoritățile anunță că niciun membru nu a suferit complicații ale bolii și s-au vindecat urmând schema de tratament generală.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: