Redactia.ro
Home » Stil de viață » 3 mijloace eficiente prin care ne putem răcori casa, fără aer condiționat. Nici nu te-ai fi gândit că poate fi așa simplu

3 mijloace eficiente prin care ne putem răcori casa, fără aer condiționat. Nici nu te-ai fi gândit că poate fi așa simplu

3 mijloace eficiente prin care ne putem răcori casa, fără aer condiționat. Nici nu te-ai fi gândit că poate fi așa simplu

Căldura a pătruns și în case și trebuie să găsești o soluție să răcorești întreaga locuință. Iată câteva sfaturi despre cum să obții răcoarea în apartamentul sau casa ta. Cu toții ne bucurăm de vară până când ajungem să trăim zilele acelea imposibil de călduroase cu temperaturi extreme și aer irespirabil. Astfel, încercăm să răcorim casa sau apartamentul, căutând cât mai multe mijloace.

3 mijloace eficiente prin care ne putem răcori casa

Cum trece de 30 de grade Celsius temperatura, începe deja să se simtă un disconfort în casă. De cele mai multe ori suntem tentați să pornim aerul condiționat atât în mașină, cât și în apartament. Când acesta ne cauzează probleme de sănătate, încercăm să răcorim încăperile în care stăm și altfel. Iată câteva soluții pentru a obține răcoare în casă. Folosirea aerul conditionat pentru racorirea locuintei in timpul verii poate fi o solutie temporara de dobandire a confortului termic, insa presupune o serie de riscuri importante pentru sanatate.

Schimbarile de temperatura si nivel al umiditatii din aer, prin trecerea brusca de la mediul exterior incins la frigul din casa, afecteaza major functionalitatea sistemului respirator.

Aerul conditionat mai are si un efect de deshidratare asupra pielii si mucoaselor corpului, aerul emis poate sa transmita microorganisme care cauzeaza boli respiratorii infectioase, iar alergenii regasiti deseori in filtrele acestor aparate declanseaza simptomele alergice. Aerul conditionat mai este asociat si cu rinita cronica si faringita, precum si agravarea afectiunilor oftalmologice (conjunctivita si blefarita).

Soluții de răcire a camerei

Este indicat să opriți sau chiar să scoateți din priză electrocasnicele care nu vă folosesc în momentele mai călduroase ale zilei și care degajă căldură (televizor, calculator, etc). Încerca-ți să folosiți cuptorul sau plita doar dimineața sau seara. Spălatul vaselor sau folosirea dușului de asemenea degajă căldură.

Păstraţi ferestrele închise pe timpul zilei

Până la 30% din căldura nedorită intră de afară. Păstrând ferestrele închise şi folosind draperii sau jaluzele, puteţi economisi până la 7% la facturi. Ferestrele pot fi deschise noaptea, când temperatura de afară este ceva mai scăzută.

Un ventilator poate aduce briza răcoroasă în casă. Umpleţi un vas cu gheaţă şi poziţionaţi-l în faţa ventilatorului, astfel încât aerul să fie suflat în acea direcţie.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: