Redactia.ro
Home » Stil de viață » Trucurile care te scapă rapid de mătreață. Vei avea un păr strălucitor și curat

Trucurile care te scapă rapid de mătreață. Vei avea un păr strălucitor și curat

Trucurile care te scapă rapid de mătreață. Vei avea un păr strălucitor și curat

Mătreața este una dintre problemele cu care se confruntă mulți dintre noi. Este extrem de neplăcut să ai un păr plin de mătreață, care mai este și extrem de inestetică. Există, însă, o mulțime de trucuri care dau roade și te ajută să ai un păr sănătos și strălucitor.

Cum să scapi de mătreață

O mulțime de oameni se confruntă cu mătreața și prea putini reușesc să scape de ea. Mătreața este o afecțiune a scalpului și reprezintă celulele moarte acumulate. Este foarte deranjant, mai ales când se ajunge la mâncărimi și, cel mai grav, este și inestetic și lasă impresia de păr gras mereu.

Vezi și: Secretul bine păstrat al Mariei Dragomiroiu. Ce nu face niciodată când vine vorba de podoaba capilară

Printre cele mai bune soluții este acidul salicilic, ce are efect antiinflamator asupra scalpului. Acesta s găsește în farmacii sau în orice magazin cu produse de make-up și nu are deloc un preț mare. Aplică pe scalp și lasă să acționeze câteva ore, după care curăță capul bine, cu șampon și apă din belșug.

Mătreața afectează peste 50% din populație, însă bărbații se confruntă cel mai des cu această problemă. Acest lucru este determinat de faptul că ei folosesc fixativ, ceară, spumă de păr, care conțin surfactanți duri, ce distrug scalpul. Dacă nu poți rezista fără aceste produse, asigură-te că optezi pentru unele de calitate. Cere chiar părerea unui specialist în acest sens.

Cele mai bune trucuri împotriva mătreții

Mătreața mai apare si dacă organismul are lipsă de vitamina B3, B2, B6, dar și zinc. Consultă-te cu un medic inainte de toate și, după ce îți recomandă pastilele necesare, solicită și un sampon eficient. Trebuie folosit un șampon pe baza de zinc, acid salicilic sau seleniu, pentru o perioadă lungă de timp.

Stresul este și el un factor care influentează apariția cojilor și favorizează mediul propice pentru mătreață. Poți consulta chiar și un psiholog dacă știi că ai multe gânduri și treci printr-o perioadă grea.

Oțetul este și el un inamic perfect pentru mătreață. Pune o parte de oțet și trei de apă și limpezește părul după ce l-ai spălat bine cu șampon special de păr gras.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: