Redactia.ro
Home » Știri » Trucurile pe care să le faci în bucătărie ca să consumi mai puțin curent

Trucurile pe care să le faci în bucătărie ca să consumi mai puțin curent

Aproape toată lumea dorește să economisească la facturile lunare de energie, mai ales în contextul inflației crescute. De la stingerea luminilor până la utilizarea unui aparat de aer condiționat portabil, economisirea energiei și reducerea facturilor lunare la utilități este mai ușoară decât ați putea crede. O modalitate la care poate nu v-ați gândit este să economisiți energia în timp ce gătiți și pregătiți mesele acasă. Acest lucru nu numai că va face o mare diferență în timp, dar vă va economisi destul de mulți bani.

Trucuri ca să consumi mai puțin curent

Este extrem de important să vă înțelegeți obiceiurile de gătit și să recunoașteți că aparatele de bucătărie eficiente din punct de vedere energetic s-ar putea să nu vă ajute prea mult dacă nu știți cum să le folosiți în mod corespunzător. În plus, s-ar putea să nu fie realist să ieșiți și să cumpărați o grămadă de aparate de gătit noi, chiar dacă nu aveți în prezent un cuptor cu convecție, care este în medie cu aproximativ 20 la sută mai eficient decât un cuptor tradițional.
S-ar putea să fiți surprins de cât de ușor este de fapt să deveniți ecologic, în special în bucătărie. De asemenea, ați putea fi surprins să aflați că economisirea energiei în timp ce gătiți poate de fapt să vă economisească timp și să vă facă viața mai ușoară. Mai jos găsiți 10 modalități rapide și ușoare prin care puteți economisi energie, reduce facturile la utilități și, în același timp, puteți pregăti mese delicioase în timp ce gătiți.

1. Folosiți oale și tigăi de dimensiuni corecte

Atunci când folosiți aragazul pentru a găti, asigurați-vă că folosiți oale și tigăi de dimensiunea potrivită. Ar fi logic ca, dacă pregătiți o masă mai mică, atunci ar trebui să folosiți o tigaie mai mică.
De fapt, s-a estimat că o tigaie de 6 inci pe un arzător de 8 inci risipește de obicei aproximativ 40 la sută din căldura produsă de arzător pe aragazurile electrice.
În plus, păstrarea unui capac pe oale și tigăi ajută la menținerea căldurii, permițându-vă să folosiți mai puțină energie pentru a găti masa. În timp ce aceste alegeri pot părea mici, ele pot face de fapt o diferență destul de mare pe termen lung.

2. Alegeți aparatura potrivită. Folosiți telul în locul mixerului

De asemenea, este important să găsiți echilibrul potrivit atunci când alegeți între un cuptor, un cuptor prăjitor de pâine și un cuptor cu microunde. Adesea, aparatele mai mici sunt cea mai bună alegere. De exemplu, dacă optați pentru a folosi un cuptor prăjitor de pâine în locul unui cuptor complet, înseamnă că, în cele din urmă, veți folosi mai puțină energie pentru a găti aceeași masă.
În funcție de ceea ce gătiți, s-ar putea, de asemenea, să considerați că este optim să alegeți un aparat de blat, cum ar fi o oală de gătit orez sau oală sub presiune, pentru a vă ajuta să vă pregătiți masa fără a folosi unul dintre aparatele mai mari, care consumă energie.

3. Curățați des aragazul

Eficiența arzătorului poate fi redusă drastic atunci când tigăile arzătorului sunt înnegrite din cauza utilizării intense. Cel mai bun mod de a vă asigura că nu irosiți energie cu un aragaz murdar este să îl păstrați strălucitor. Curățați-l des pentru a preveni acumulările. Sau, dacă știți că urmează să gătiți o masă mare, încercați să vă faceți timp pentru a curăța aragazul înainte de a începe să pregătiți masa.

4. Reduceți timpul total de gătire

În mod logic, cu cât petreci mai puțin timp gătind, cu atât mai puțină energie folosești de obicei. Rămâneți la metode de gătit eficiente din punct de vedere energetic și reduceți timpul de gătire planificând din timp.
Încercați să dezghețați toate produsele congelate în frigider în loc de cuptorul cu microunde sau cuptor înainte de a le folosi. De asemenea, nu vă acoperiți cu folie de aluminiu grătarele cuptorului. Îmbunătățiți fluxul de aer și reduceți timpul de gătire prin eșalonarea mai multor tigăi și așteptați până în ultimul minut pentru a preîncălzi cuptorul. Evitați să deschideți ușa cuptorului pentru a verifica prea des. Nu este doar o risipă de energie; este, de asemenea, o practică proastă de gătit în general.

5. Oale și tigăi. Investiți în vase de gătit de înaltă calitate

O tigaie deformată ar putea irosi aproximativ 50 la sută din căldura folosită pe un aragaz. Cu toate acestea, o tigaie plată va utiliza aproape toată energia.
În mod similar, dacă folosiți vase de gătit de înaltă calitate, care sunt fabricate din materiale foarte conductive, de obicei vă permite să obțineți aceleași rezultate, dar folosind cu aproximativ 25% mai puțină căldură. Tigăile din sticlă sau ceramică sunt mai bune în cuptor, iar tigăile cu fund de cupru sunt mai bune pe aragaz.

6. Încercați să folosiți aparatele de pe blat

Unele dintre cele mai eficiente metode de gătit din punct de vedere energetic sunt, de asemenea, unele dintre cele mai ușoare. Investiți într-o oală sub presiune sau o oală lentă, astfel încât să puteți pregăti în siguranță mesele în timp ce nu sunteți acasă.
Puteți încerca, de asemenea, un aragaz solar cu cutie sau o varietate de alte aparate care economisesc energie și vă fac viața mai ușoară. Aparatele de gătit orez sunt, de asemenea, o alternativă excelentă la gătitul orezului și a altor cereale pe aragaz.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: