Redactia.ro
Home » Știri » Tu poți să stai într-un picior 10 secunde? Ce înseamnă dacă nu îți poți ține echilibrul

Tu poți să stai într-un picior 10 secunde? Ce înseamnă dacă nu îți poți ține echilibrul

Tu poți să stai într-un picior 10 secunde? Ce înseamnă dacă nu îți ții echilibrul astfel

Tu poți să stai într-un picior 10 secunde? Dacă răspunsul este nu, atunci trebuie să iei în calcul anumite variante. Problemele de echilibru pot fi asociate cu probleme grave de sănătate, iată despre ce este vorba, potrivit unor specialiști, și ce arată rezultatele unui studiu important.

Tu poți să stai într-un picior 10 secunde? Ce înseamnă dacă nu îți poți ține echilibrul

Este foarte important să observi dacă ai probleme sau nu cu echilibrul pentru că – în timp, poate – s-ar putea să ai probleme de sănătate.

„Poate că obișnuiai să te ridici rapid pe un picior pentru a-ți pune un pantof și ai încetat să faci asta la un moment dat. Poate ieșeai din baie pe o podea alunecoasă fără să stai pe gânduri, iar acum trebuie să te ții de ceva. Este ușor să nu vezi semnele sau doar să le pui pe seama îmbătrânirii – dar este o problemă pe care nu trebuie să o ignori pentru că te poate afecta”, a declarat dr. Anna Lowe, expert în îmbătrânirea sănătoasă și activitate fizică, citată de The Guardian.

British Journal of Sports Medicine a publicat la începutul anului 2023 rezultatele unui studiu derulat timp de un deceniu care a implicat peste 1.700 de participanți de vârstă mijlocie. Concluzia? Incapacitatea de a avea echilibru a fost asociată cu o creștere de aproape două ori a riscului de deces.

Printre altele, voluntarilor li s-a cerut să stea pe un picior cu celălalt picior apăsat de el, cu brațele pe lângă, cu ochii ațintiți drept înainte. După ce s-au luat în considerare vârsta, sexul și alte condiții de bază ale voluntarilor studiului, incapacitatea de a menține poziția timp de 10 secunde – în cazul a trei încercări – a fost asociată cu un risc crescut de deces cu 84% din orice cauză, a relatat Digi24.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: