Redactia.ro
Home » Monden » Tudor Chirilă, mesaj dureros de 1 iunie: ”România nu-și iubește copiii…”

Tudor Chirilă, mesaj dureros de 1 iunie: ”România nu-și iubește copiii…”

Tudor Chirilă, mesaj dureros de 1 iunie

Tudor Chirilă, mesaj dureros de 1 iunie. Actorul este implicat în ceea ce privește educația din România. Tudor a transmis un mesaj dureros pe rețelele de socializare, chiar de Ziua Internațională a Copilului. Acesta a lansat campanii de conștientizare în legătură cu un subiect sensibil, dar extrem de important.

Tudor Chirilă, mesaj dureros de 1 iunie: ”România nu-și iubește copiii…”

Tudor Chirilă este unul dintre cei mai apreciați artiști din România, iar de-a lungul anilor, acesta s-a implicat în multe campanii în ceea ce privește educația în România. De Ziua Internațională a Copilului, actorul a postat pe rețelele de socialzare un mesaj emoționant. Tudor a lansat campanii de conștientizare în legătura cu un subiect important pentru societate. Fără un sistem educațional de încredere, copiii vor avea mult de suferit.

”Încă o zi în care ne prefacem că copiii sunt în centrul societății noastre. Înca o zi în care vorbim despre lumea pe care ar trebui s-o construim pentru copiii noștri sau despre încrederea pe care ar trebui să le-o insuflam. Nu mai vorbesc de dragoste. Ieri am fost invitat la un podcast la liceul Emanuil Gojdu din Oradea și apoi la o întâlnire cu elevi de la același liceu. Din discuție a reieșit cumva că întrebările pe care le are generația asta sunt legate de nesiguranța profesională, lipsa orientării în zona asta și paralelismul școlii cu viața. Școala noastra nu pregătește copiii pentru viață. Copiii ăia pe care îi sărbătorim azi și cărora le atribuim viitorul nostru. Azi e ziua copilului. Da, e frumos să fii copil când ai măcar siguranța zilei de mâine. Ce se întâmplă cu restul: cei pentru care familiile nu au bani ca să-i țină în școală, mamele copile care fac copii în urma abuzurilor adulților, ce se întâmplă cu cei care cresc în familii dezorganizate predestinați să devină la rândul lor ba alcoolici, ba infractori sau în cel mai bun caz șomeri dependenți de un ajutor social absurd de mic?” a scris Tudor Chirilă pe Facebook.

De asemenea, artistul a scris un lucru dureros, dar adevărat, din păcate. Tudor Chirilă a subliniat faptul că sunt mulți copiii în România lăsați de izbeliște și singuri în această luptă cruntă. „România nu-și iubeste copiii. E un adevăr pe care dacă l-am accepta și recunoaște colectiv am face un bine enorm societății noastre. Și copiiilor. Dar pe noi bolile noastre sociale ne sperie. Și preferăm să băgăm mizeria sub preș. Că poate e inspecție și nu dăm bine. Azi e 1 iunie. Copiii norocoși se bucură de activități cu părinții. Ceilalți…

Las mai jos raportul World Vision Romania despre bunăstarea copilului din mediul rural. Merită citit, deși nu e o lectură ușoara. Dar e una necesară ca să nu ne mai amăgim la nesfârșit cu iluzia că copilul e în centrul societății?”, a conchis actorul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: