Redactia.ro
Home » Știri » Tudor Chirilă, protest în Piața Victoriei. Cum au reacționat jandarmii

Tudor Chirilă, protest în Piața Victoriei. Cum au reacționat jandarmii

GALERIE FOTO (7)

Artistul Tudor Chirilă a protestat față de numirea lui Sorin Cîmpeanu la Ministerul Educației, chiar în ziua în care miniștrii propuși în Guvernul Cîțu au trecut de Comisii. 

Tudor Chirilă, protest în Piața Victoriei

Tudor Chirilă a mers în Piața Victoriei, unde a început să protesteze. Artistul a publicat mai multe mesaje adresate noului Guvern. Motivul din spatele protestelor lui Tudor Chirilă este numirea lui Sorin Cîmpeanu la Ministerul Educației. Mai mult, artistul a publicat mesajele și pe contul personal de Instagram, acolo unde toți fanii acestuia au putut să le vadă.

Fără Câmpeanu la Educație” a fost unul dintre mesajele pe care artistul le-a afișat.

Tudor Chirilă a postat patru fotografii făcute în fața clădirii Guvernului, mesajul fiind unul clar, îndreptat împotriva traseismului politic și împotriva numirii lui Sorin Cîmpeanu la Ministerul Educației.

„Cultură nu impostură!

Crăciun jefuit!

Reformism nu traseism!”, au fost mesajele afișate de Tudor Chirilă.

La protest s-au alăturat și Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu, fondatoarele ,,Dăruiește Viață”

,,@Guvernul României, când facem educația o prioritate națională cu adevărat? Fără impostură, plagiat și incompetență? Când încetăm să distrugem viitorul următoarelor generații?”, a fost și mesajul postat de fondatoarele asociației pe rețelele de socializare.

Îmi manifest indignarea şi revolta faţă de numirea traseistului Sorin Cîmpeanu la Ministerul Educaţiei. Sorin Cîmpeanu, care în primul său mandat de ministru al Educaţiei a fost în Guvernul PSD condus de Victor Ponta. De atunci, Cîmpeanu a schimbat trei partide, a fost membru ALDE, apoi Pro România, pentru ca în ianuarie 2020 să devină membru PNL. Deci asta este propunerea de reformă reală care se numeşte ‘România Educată’ a preşedintelui Iohannis. Atât a putut să producă (sic!) ca ministru PNL: un fost ministru PSD? Şi nu că a fost PSD dacă ar fi fost cu adevărat competent. Deşi în general numirile PSD nu pot fi legate de competenţă după cum se demonstrează cel puţin la Educaţie şi în cazul PNL”, a mai spus Tudor Chirilă într-un live pe pagina de Facebook.

Artistul nu s-a oprit aici. Tudor Chirilă a continuat și a adus aminte de OUG care oferea aministie pentru plagiatori, aceasta fiind inițiată chiar de Sorin Cîmpeanu.

Avem un ministru despre care trebuie să spunem că în 2014 a iniţiat controversata OUG care amnistia plagiatorii introducând o portiţă pentru aceştia, doctorii ar fi putut să renunţe la titlu. Pe bune? Deci excelenţa academică terfelită în mizerie este ceea ce trebuie să aşteptăm noi ca reformă pentru un sistem care se dovedeşte pe zi ce trece că eşuează? Iertaţi-mă că nu pot să fiu coerent, pentru că sunt extrem de nervos vizavi de ce se întâmplă cel puţin la Educaţie”, a adăugat Tudor Chirilă.

Ulterior, jandarmii au ajuns la fața locului, însă nu au reacționat la protestele artistului.

Reacția lui Tudor Chirilă vine după ce Sorin Cîmpeanu a primit aviz favorabil pentru funcția de ministru al educației, cu 20 de voturi pentru, 13 împotrivă și două abțineri.

Cîmpeanu a precizat că “acest mandat de ministru se va juca cu mandatul pe masă”, dar a adăugat că, dacă nu va putea realiza ceea ce și-a propus, atunci va  renunța „în favoarea cuiva mai competent”. Guvernul Cîțu și-a avizat, miercuri, toți cei 18 miniștrii propuși.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: